Preminuo Milan Delčić Delča

Preminuo Milan Delčić Delča

Autor: | 25/07/2011

0

Milan Delčić Delča, muzičar, nekadašnji pevač i frontmen grupe "U škripcu" preminuo je u nedelju u Beogradu u 51. godini posle nekoliko godina borbe sa rakom, javljaju agencije. Vest o smrti potvrdili su nekadašnji članovi grupe "U škripcu".
Delča je najpoznatiji po muzičkom radu, pre svega sa grupom "U škripcu", koja je ranih 80-ih godina prošlog veka imala nekoliko velikih hitova, poput: "Siđi do reke", "Nove godine", "O je", "Izgleda da mi smo sami".
Objavio je devet albuma - pet sa grupom "U škripcu" ("Godine ljubavi", "O je", "Nove godine", "Budimo zajedno", "Izgleda da mi smo sami" i četiri kao samostalni autor, odnosno sa grupom "Delča i Sklekovi" ("Delča & sklekovi", "S jezikom u usta", "Krenuo sam davno, ne sećam se gde" i kompilacija najvećih hitova).
Pre pet godina, koncertom u Domu omladine obeležio je više od 20 godina bavljenja muzikom. Po obrazovanju je bio dramaturg, ali mu je nejvaće ljubav bila muzika.
Autor je i nekoliko pozorišnih predstava - "Hari ne putuje vozom", "Kraljevo blago", "U podrumu" i "Hardcore Transseks one Man Show" koja je 1992. igrana na Bitefu. Drama je 2000. godine prerađena u roman "Doktor Maksimilijan Mrmor i njegovi pacijenti". Prošle godine imao je i svoju prvu samostalnu izložbu fotografija "Manhattan from Brooklyn".

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin