Miloš Biković dobitnik nagrade "Car Konstantin"

Miloš Biković dobitnik nagrade "Car Konstantin"

26/08/2011

0

Najviše priznanje 46. festivala glumačkih ostvarenja u Nišu, Gran pri "Naisa" pripalo je glumcu Ljubomiru Bandoviću za uloge u filmovima "Sestre" i "Neprijatelj", saopštila je večeras na zatvaranju festivala ptredsednica žirija Ljiljana Stjepanović.
Nagrada "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu pripala je glumcu Milošu Bikoviću za ulogu u filmu "Montevideo, bog te video", a nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Ivani Vuković.
Dobitnici povelja su, za mušku ulogu Tihomir Stanić u filmu "Neprijatelj", a žensku Jasna Djuričić za ulogu u filmu "Beli, beli svet".
Najbolji glumac koji je ostvario epizodnu ulogu je Viktor Savić i to u filmovima "Šišanje" i "Montevideo, bog te video", a najbolju žensku epizodnu ulogu ostvarila je Ana Mandić u filmu "Sestre".
Najuspešniji debitant je Petar Strugar koji je ostvario ulogu u filmu "Montevideo, bog te video".
Dve povelje stranim glumcima koji su ostvarili uloge u filmovima dodeljene su Bojani Novaković i Aleksandru Stojkoviću.
Niška publika za najboljeg glumca svojim glasovima proglasila je Aleksandra Srećkovića Kuburu.
O zvaničnim nagradama festivala odlučivao je žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, predsednica i članovi Sonja Kolačarić i Andrej Šepetkovski.
Dobitniku gran prija "Naisa", za najbolje glumačko ostvarenje, pripašće 180.000 dinara, nosiocima nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu "Car Konstantin i "Carica Teodora" pripašće po 150.000 dinara, nosioci povelja biće nagrađeni sa po 100.000 dinara, a najbolji debitant i epizodisti poneće po 80.000 dinara.
Žiri je ove godine odlučio da ne saopšti nagrade tokom dana, kako je to bilo ranijih godina, već je svoju odluku držao u tajnosti do zvaničnog zatvaranja.
Na festivalu su dodeljene i nezvanične nagrade, nagradu niškog Narodnog pozorišta za najbolju komičnu ulogu poneo je Branimir Brstina.
Po izboru žirija kritike "Fripresci" najbolji su glumac Viktor Savić i glumica Hana Selimović, a po izboru Sinhro filma iz Beča za najbolje su proglašeni Milica Zarić i Aleksandar Srećković.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti