Uhapšen haker koji je objavio fotografije nage Skarlet Johanson

Uhapšen haker koji je objavio fotografije nage Skarlet Johanson

Autor: | 13/10/2011

0

Američke beznednosne službe uhapsile su juče muškarca sa Floride koji je hakovao kompjutere poznatih ličnosti i optužile ga za sajber kriminal, prenele su agencije. Hapšenje je vrhunac jedanaestomesečne operacije “Hakeraci”, a među žrtvama su glumice Skarlet Johanson, Mila Kunis i pop pevačica Kristina Agilera, saopštili su zvaničnici Federalnog istražnog biroa i Ministarstva pravde.
Tridesetpetogodišnji muškarac optužen je da je hakovao privatne imejlove poznatih a potom distribuirao ilegalno nabavljene fotografije preko interneta.
- Sajberkriminal ne pogađa samo bogate i slavne već sve - rekao je tužilac Andre Biroti, koji je pozdravio Johansonovu, Kunisovu i Agileru što su javno istupile i rekle da su žrtve sajberkriminala.
- Imali smo pozitivnu vezu. One su pristale da se njihova imena objave što je imalo uticaja i poslalo snažnu poruku - dodao je on.
U septembru, privatne slike polunage Skarlet Johanson pojavile su se na internetu, kao i fotogragfije Mile Kunis. Zvaničnici za sada ne znaju da li je uhapšeni profitirao od hakovanja. On bi mogao da dobije čak 121 godinu zatvora ako bude proglašen krivim za svih 26 tačaka optužnice.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin