Severinin verenik donirao 100.000 evra u akciji "Bitka za bebe"

Severinin verenik donirao 100.000 evra u akciji "Bitka za bebe"

Autor: | 16/10/2011

0

Severinin verenik Milan Popović donirao je 100.000 evra za kupovinu 10 inkubatora koji će uskoro biti na raspolaganju prevremeno rođenim mališanima u svakodnevnoj borbi za život. Fond B92 je saopštio da je donacija namenjena nabavci inkubatora za bolnice u više vojvođanskih gradova. Uz ovu donaciju gotovo sve potrebe za inkubatorima su podmirene.
Prema ličnoj želji donatora, novac će biti usmeren na kupovinu inkubatora sledećim zdravstvenim ustanovama: Dečja bolnica u Novom Sadu, zdravstvenim centrima u Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Senti i Kikindi, kao i beogradskom Institutu za neonatologiju i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici.
Milan Popović, redovno učestvuje u mnogim humanitarnim akcijama: pomaže rad narodnih kuhinja redovnim mesečnim donacijama, pomaže crkvu, a obnovio je i obnavlja mnoštvo sportskih terena u školama i parkovima širom Vojvodine i u Beogradu, kako bi se omladina okrenula sportu i rekreaciji.
- Ohrabreni smo ovom ličnom donacijom i kada je reč o "Bici za bebe" ali i razvoju filantropije i davalaštva u našoj zemlji uopšte. Fond B92 je ovim dodatno ohrabren da nastavi akciju i nakon prikupljanja sredstava za kupovinu 100 inkubatora, kako bi se što više inkubatora nabavilo i time pomoglo bebama, ali i zdravstvenom sistemu naše zemlje. Nastavićemo i sa animiranjem donatora za nabavku neophodnih respiratora, toplih postelja i druge opreme koja je neophodna odeljenjima neonatologije u Srbiji - izjavio je predsednik Fonda B92 Veran Matić.

Izvor: B92

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti