Badi Valastro: Moji slatkiši mogu sve

Badi Valastro: Moji slatkiši mogu sve

Autor: | 13/11/2011

0

"Stručnjak za torte" Badi Valastro ubraja se među najveće majstore slatkih specijaliteta u Americi. Ovaj Italijan vlasnik je popularne poslastičarnice u Nju Džersiju, u kojoj radi sa svojim timom, a gledaoci njegov rad prate na kanalu TLC. Ovaj temperamentan i duhovit čovek, otkriva koliko je važno da se familija drži zajedno, ali, pre svega, da li njegovoj supruzi i deci smetaju kamere koje ih u stopu prate.
- Već sam se navikao na to jer snimamo gotovo svakog dana. Kamere su zabeležile i rođenje mog sina Karla, i bio sam srećan što mogu taj momenat da podelim s publikom. Čak je to snimanje i bilo moja ideja.
Na pitanje novinara kako je započeo karijeru poslastičara Badi odgovara:
- Počeo sam već sa 11 godina, i to sam mnogo voleo, jer sam tako mnogo vremena provodio sa ocem koji mi je bio idol i najbolji prijatelj. Sa 15 godina sam pravio torte kojima su ljudi bili oduševljeni. Obožavao sam taj osećaj! Tada sam odlučio da postanem poslastičar. Škola mi je dobro išla, ali sam znao da se neću baviti kancelarijskim poslom ili nečim sličnim. Tako sam, kad mi je otac umro, napustio srednju školu i u potpunosti se posvetio porodičnom poslu.


Kao i svaki Italijan Badi je veoma blizak sa svojom porodicom.
- Moje četiri sestre rade sa mnom, majka je u penziji, ali i dalje dolazi na posao svaki dan. Ona je i dalje glavna i uvek će biti moj šef. Imam i dva zeta i druge rođake, sedmoro ili osmoro njih, koji rade u poslastičarnici. Sve u svemu, oko 20 članova porodice, ali ne pojavljuju se baš svi u seriji. Italijani su zaista temperamentna nacija. Emotivni smo i porodica je za nas svetinja. Veoma smo bliski i uvek smo tu jedni za druge.
Poznati poslastičar sarađuje i sa slavnim ličnostima.
- Često kontaktiraju s nama i naručuju različite torte za mnogobrojne poznate ljude. Radili smo za Britni Spirs, Majli Sajrus, Rijanu... Pre nekoliko nedelja nosili smo tortu na set filma gde je bio i Robert de Niro. Pravio sam torte i za Opru Vinfri... Ali ne pravim razliku. Podjednako mnogo truda ulažem u torte koje pravim za ljude koji nisu poznati. To je strast, a strast se ne dozira. Bavim se poslom iz svojih snova. Mislim da bih imao talenta za advokaturu, ali znam da bi mi to brzo dosadilo.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: amerika