Deset godina bez ENE BEGOVIĆ, jedne od najlepših žena bivše Jugoslavije

Deset godina bez ENE BEGOVIĆ, jedne od najlepših žena bivše Jugoslavije

Autor: | 19/08/2010

0

Prošlo je deset godina od smrti Ene Begović, jedne od najlepših glumica bivše Jugoslavije. Harizmatična umetnica, koju srpska publika pamti po ulozi špijunke Danke u TV seriji i filmu „Balkan ekspres", tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći 15. avgusta 2000. godine na ostrvu Brač.
Iako je od Eninog odlaska s ovog sveta prošla decenija, njeni prijatelji tvrde da je nisu zaboravili. Enina sestra Mia Begović ponosna je što je sećanje na glumicu tako živo.

- Sećaju je se prvenstveno kao izuzetne glumice, a zatim i kao sjajnog čoveka, što mi je izuzetno drago i dirljivo. Raznežim se kada je vidim na naslovnoj strani. U isto vreme osećam i ponos i tugu. Sve je izmešano. Svi koji su izgubili nekoga to dobro znaju - rekla je glumica Mia Begović.

Bliska prijateljica pokojne glumice, pevačica Alka Vuica, kaže da je prosto neverovatno da je od smrti Ene Begović prošlo deset godina.

- Vreme užasno brzo prolazi, ali i posle deset godina Ena mi jako nedostaje. Mia je pre neki dan rekla da nas je Enina smrt sve promenila. Naravno da svi mi, koji smo joj bili bliski, to osećamo i dan danas. Neverovatno je koliko njena ćerka Lana podseća na Enu - priča poznata pevačica.

Glumačka legenda Velimir Bata Živojinović kaže da se često seti Ene Begović.
- Ena je bila jedna od najlepših glumica. Sećam je se iz filmova „Okupacija u 26 slika", a pre svega je pamtim po druženju tokom snimanja serije „Balkan ekspres", u kojoj smo sarađivali. Velika je šteta što je sa ovog sveta otišla tako mlada i na takav način - sa setom se priseća Bata.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Ena Begović