Majkl Kejn: Tražio sam od lekara da okonča život mog oca

Majkl Kejn: Tražio sam od lekara da okonča život mog oca

Autor: | 09/10/2010

0

Britanski glumac Majkl Kejn kaže da je ubedio lekara da njegovom smrtno obolelom ocu da fatalnu prekomernu dozu i tako ubrza smrt Morisa Miklvajta, preneo je "Telegraf". Kejn (77) je rekao da nije mogao da podnese da gleda svog oca u agoniji i podržao je dobrovoljnu eutanaziju u slučajevima "kada život više nije podnošljiv". Glumac je u tajnosti čuvao okolnosti smrti svog oca i nije o tome govorio od te noći 1957. godine, sve do danas. Moris Miklvajt, nosač na ribljoj pijaci "Bilingsgejt", imao je 58 godina i umirao je od raka, kada je Kejn došao da ga poseti u bolnici "Sent Tomas" u Londonu.
- Moj otac je imao rak jetre i bio je u takvoj agoniji zbog bolova da sam rekao lekaru, rekao sam mu: 'Zar nema ništa što možete da uradite… Samo mu dajte prekomernu dozu i okončajte ovo'". Jer sam želeo da ode - ispričao je Kejn u intervjuu radio stanici "Klasik FM".
- On je odgovorio: 'A ne, to ne možemo da uradimo'. Onda, dok sam odlazio, on mi je rekao: 'Vrati se u ponoć'. Vratio sam se u ponoć i moj otac je umro pet minuta kasnije. Tako je on to uradio.
Na pitanje da li podržava dobrovoljnu eutanaziju, Kejn je odgovorio potvrdno.
- Mislim da, ako ste u stanju kada život više nije podnošljiv, ako želite da odete – ne kažem da neko drugi treba da donese takvu odluku, ali ja sam to zahtevao - rekao je Kejn.
- Moj otac je bio polusvestan. On nije mogao da kaže da li želi da ide. Rekli su mi da ima svega tri ili četiri dana života.
Na pitanje da li je njegova majka Elen znala šta se dogodilo, Kejn je rekao da nije i da joj nikada nije rekao ništa o tome.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: majkl kejn

Najnovije vesti