Nada Topčagić ogorčena zbog Eve Ras, traži penziju za sebe i sve starije kolege

Nada Topčagić ogorčena zbog Eve Ras, traži penziju za sebe i sve starije kolege

Autor: | 12/10/2010

0

Nada Topčagić je ogorčena zbog nepravde! Revoltirana time što je Evi Ras oduzeta porodična penzija od 18.000 dinara zbog dodatnih honorarnih prihoda, folk pevačica stala je u odbranu glumice i spisateljice.
- Eva je ostavila trag u našoj kulturi, a pored toga, ona je i divna osoba, što mogu da kažem jer je poznajem. Šokirana sam time što su se ovih dana po medijima oglašavali pojedini dušebrižnici, savetujući joj da proda stan kako bi mogla da se leči, čak je sumnjičili da je izmislila da je bolesna?! Strašno je da u ovoj zemlji neko treba da prodaje imovinu da bi mogao da se leči i prehrani - izričita je pevačica.
Nada takođe smatra da je odnos pojedinih učesnika "Farme", pre svih sada već izbačenog Hasana Dudića, prema najstarijoj stanovnici imanja u Lisoviću, u najmanju ruku neprimeren. Osvrnula se i na činjenicu da Eva nije uspela da dobije nacionalnu penziju.
+ Ona je nesumnjivo zaslužna umetnica i svakako bi trebalo da dobije priznanje od države za svoj rad. Takođe, smatram da tu penziju treba da dobijem i ja, kao i kolege iz moje generacije: Merima Njegomir, Zorica Brunclik, Gordana Stojićević, Gordana Lazarević... Mi smo mnogo zadužili ovu zemlju. Ja sam, recimo, otpevala nebrojeno mnogo humanitarnih koncerata, pevala sam besplatno i za vojsku, policiju... To se, međutim, u ovoj zemlji ne ceni, dok su neke druge kolege, koje su pobegle iz Srbije za vreme NATO agresije 1999. godine, dobile nacionalnu penziju - rezignirana je folkerka, koja za pomenuto priznanje, doduše, nije ni konkurisala, jer je uverena da je komisija pristrasna, pa zato čeka neka bolja vremena.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: nada topcagic

Pročitajte još