Dobitnik nagrade "Zoranov brk" Predrag Ejdus: Nušić je danas aktuelniji nego ikada

Dobitnik nagrade "Zoranov brk" Predrag Ejdus: Nušić je danas aktuelniji nego ikada

Autor: | 15/10/2010

0

Bard srpske glume Predrag Ejdus dobio je nagradu „Zoranov brk" na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru. Ejdus u izjavi za Press kaže da ga raduje što je pobedio u vrlo oštroj konkurenciji.
- Veoma sam radostan zbog nagrade. Pre svega zato što ta nagrada postaje tradicionalna, konkurencija je jaka, i zadovoljstvo je pobediti u takvoj konkurenciji. Imam u „Pokojniku" odlične glumačke partnere i dostojno smo predstavili Narodno pozorište - kaže Ejdus i dodaje da „Zoranov brk" obavezuje glumca:
- Zoran je neko ko je zaista obeležio epohu u našem pozorištu. Imao sam sreću da igram sa njim, i ostao mi je u pamćenju kao sjajan partner i božanstven čovek - rekao je glumac, koji kaže da je predstava „Pokojnik" danas aktuelnija nego ikada:
- Frapantno je koliko je Nušić savremen pisac. On se obrušio na neke pojave u ondašnjem društvu i političkom trenutku, na strahoviti pad morala koji je tada zavladao. Neverovatno je do koje su mere te stvari i danas aktuelne, i zato je i stavljen na repertoar. Komad u potpunosti korespondira sa današnjim vremenom, a to publika ume da prepozna i ceni - zaključuje Ejdus.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Predrag Ejdus

Najnovije vesti