Veliki povratak Miroslava Ilića: Novi album, šou na RTS-u i dva koncerta u Centru "Sava"

Veliki povratak Miroslava Ilića: Novi album, šou na RTS-u i dva koncerta u Centru "Sava"

Autor: | 05/11/2010

0

Legenda narodne muzike Miroslav Ilić vraća se na muzičku scenu novim albumom „Mani me godina", posle petogodišnje diskografske pauze. Slavuj iz Mrčajevaca je u studiju RTS-a snimio šou u kome je predstavio nove pesme i podsetio publiku na stare hitove. Ovom emisijom Miroslav najavljuje i koncerte, koje će održati u Sava centru 9. i 10. decembra. Prvu pesmu koju je Ilić otpevao uz pratnju orkestra Miše Mijatovića bio je njegov hit iz 1989. - „Za tebe imam ljubav".
- Bez pesama „Za tebe imam ljubav" i „Još te nešto čini izuzetnom" ne može da prođe nijedan moj koncert. Preslušavajući ih, moji saradnici i ja smo zaključili da je mnogo bolje da sačuvam njihov originalni zvuk i atmosferu koju nose. Zato će se one na novom albumu naći u autentičnom aranžmanu - objasnio je Miroslav.
Posle pet godina pauze, ne računajući živi album iz 2006, Ilić je odlučio da armiju svojih obožavaoca obraduje novim CD-om, koji će se od ponedeljka naći u prodaji u izdanju PGP RTS-a. U cilju promocije novih pesama legendarni pevač prihvatio je poziv čelnih ljudi Javnog servisa da snimi „televizijski poster", koji će uskoro biti prikazan na RTS-u.

- Nisam želeo da pošto-poto objavljujem novi album, već sam strpljivo čekao da dođe vreme za to i da moja publika i ja budemo zadovoljni pesmama. Snimio sam, poštenije je reći „polunovi" album, jer se na njemu nalazi i pet mojih velikih hitova, koje mi publika stalno traži na nastupima - rekao je Ilić.
U studiju RTS-a Miroslav je otpevao i pesme „Reskiram", koja se već posle drugog ponavljanja veoma dopala svim prisutnima.
- Ne bih da prejudiciram stvari, ali moram reći da mi se baš sviđa kako zvuči. Na albumu ima još odličnih pesama, pa neka publika da svoj konačni sud - rekao je Ilić.
Ilić je snimio i spot za naslovnu numeru „Mani me godina" i „Pesmu o pesmama", koju je već promovisao na prošlogodišnjem koncertu u Sava centru. I kompozicije „Za drugoga ruže cvetaju" i „Ne kunite ništa, prokleto je sve" dobile su vizuelno rešenje.
Tradicionalni solistički koncert, koji Miroslav Ilić održava svake godine na svoj rođendan, 10. decembra, ove godine će imati i uvertiru dan ranije zbog velikog interesovanja publike.
- Zbog velikog prošlogodišnjeg interesovanja, obećao sam publici da ću ove godine održati dva koncerta. S obzirom na to kako ide prodaja karata, možda se neću zaustaviti na dva koncerta - najavljuje Ilić.
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: miroslav ilić