Dragan Nikolić kaže da zbog problema sa diskus hernijom već tri meseca ne izlazi iz kuće

Dragan Nikolić kaže da zbog problema sa diskus hernijom već tri meseca ne izlazi iz kuće

Autor: | 19/11/2010

0

Iako ga mnoge dame još smatraju za najšarmantnijeg muškarca srpskog glumišta, legendarni umetnik Dragan Nikolić, čuveni Flojd iz kultnog filma „Nacionalna klasa“, poslednja tri meseca gotovo ne ustaje iz kreveta. Mada mu se bol u leđima i duž kičmenog stuba u prvi mah učinio kao prolazna stvar koja dolazi s godinama, dijagnoza da boluje od diskus  hernije umnogome je poremetila poslovne, ali i privatne aktivnosti ovog filmskog i pozorišnog velikana.
- Sve je počelo pre otprilike nekoliko meseci kada sam osetio jak bol u leđima. U početku sam mislio da je to nešto prolazno, ali kako je vreme odmicalo, umesto da mi bude bolje, osećao sam se sve lošije. Nisam od onih koji vole da se žale, tako da nisam hteo da time opterećujem javnost. Takođe, nisam želeo da majku, koja ima devedeset godina, dodatno potresam napisima u novinama. Međutim, ljudi su znatiželjni i često su me zvali da pitaju o čemu se radi i zašto me nema na sceni - priča za „Hello!“ jedan od naših najvećih glumaca, suprug slavne glumice Milene Dravić.
- Verujte, toliko mi je bilo loše i bolno da gotovo tri meseca nisam ustao iz kreveta. Radio sam samo ono što je bilo neophodno. Preporučili su mi da se odmaram. Još redovno idem na terapije kako bih poboljšao svoje zdravstveno stanje. Nadam se da će mi uskoro biti bolje - kaže šarmantni glumac i dodaje da je zbog velikih bolova bio prinuđen da otkaže i odbije brojne role.


- Nije lepo niti etički da pričam o ulogama koje sam odbio. Seriju „Selo gori a baba se češlja“ zaista sam zavoleo, tako da mi je još na početku snimanja bilo žao što je Radoš Bajić odlučio da moj lik naprasno umre. Bio mi je mnogo simpatičan. Kada me je „povratio“ u liku brata blizanca ličnosti koju sam najpre tumačio, bio sam radostan. Nažalost, u nastavku ove kultne serije, zbog bolova i lošeg stanja u predelu kičme biću zastupljen manje nego što je planirano - ističe Dragan Nikolić i napominje da mu veliku podršku pruža supruga Milena.
Iako ga trenutno nema na pozorišnim daskama i na filmskom platnu, ovaj doajen glimišta oduševio je sve kada se pojavio u spotu Alekse Jelića, koji je prepevao čuvenu numeru „Flojd“. Reč je o obradi istoimene pesme iz kultnog filma Gorana Markovića „Nacionalna klasa“.
- Ideja mi se učinila interesantnom, pa sam se rado odazvao. Nisam imao mnogo zahtevnu ulogu. Trebalo je samo da predam pehar. Inače, pesme „YU grupe“ uvek sam rado slušao - istakao je popularni glumac koji je od pre nekoliko meseci i zvanično u penziji. Pošto ga je bolest omela da sa prijateljima i kolegama provodi dane u beogradskim kafanama, vrsni glumac je slobodno vreme u kućnoj atmosferi iskoristio za pisanje memoara. Prikupljajući materijal za ovo pisano štivo, zaključio je da bi brojne anegdote iz njegovog života mogle da se prenesu na filmsko platno.
- Ja sam glumac i logično je što sam došao na ideju da se moji memoari uobliče u scenario. Zamislio sam da se u filmu pojavljuje nekoliko likova, uglavnom klošara i skitnica, koji bi bili naratori. Oni bi na elegantan način gledaoce uveli u priču - otkriva Dragan i napominje da sve više razmišlja da se posle uzbudljivog života u srpskoj prestonici preseli u neki miran primorski grad.
- Godinama razmišljam da se povučem u neki miran gradić na primorju, gde vreme sporije teče. Ne bih se zauvek odselio iz Beograda, jer ne mogu bez ovog grada, ali sam prestao da prihvatam uloge u pozorištu i imaću više vremena za miran život blizu mora. Inače, stalno mi je hladno i niske temperature ne podnosim. Tako da bi mi primorska klima idealno odgovarala - kaže popularni glumac.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin