Vuk Kostić kao domaćin zabavno-edukativnog serijala „Zadržite dah“, koji je sniman u celom svetu, pokazaće svoj avanturistički duh

Vuk Kostić kao domaćin zabavno-edukativnog serijala „Zadržite dah“, koji je sniman u celom svetu, pokazaće svoj avanturistički duh

Autor: | 04/12/2010

0

Krajem novembra popularnog glumca Vuka Kostića publika će upoznati u novom svetlu. Nedeljom uveče na televiziji „Happy“ biće domaćin emisije zabavno-edukativnog karaktera „Zadržite dah“, u kojoj će pokazati svoj avanturistički duh.
- Nikada nisam imao afiniteta prema televiziji, ali želim da publici približim jedrenje, ronjenje, lov i ribolov - kaže za „Hello!“ talentovani glumac koji je jednako tražen u pozorištu i na filmu. Vukov stariji brat Nestor, profesionalni ronilac i podvodni snimatelj, uticao je na njega da se uključi u zanimljiv televizijski žanr poučnog karaktera.
- Umesto da ljudi gledaju u kompjuterske ekrane, trebalo bi da izađu u prirodu i da se bave sportom. Nestor je godinu dana stariji od mene, ne viđamo se često jer on živi u inostranstvu. Živeo je svuda: u Majamiju, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Egiptu, uvek na egzotičnim mestima. Ovo je prilika da radimo nešto zajedno, da budemo kreativni i, što je najvažnije, da se viđamo i družimo. On mi je partner u ovom projektu, ideja o emisiji je potekla od mog kolege Nikole Koja, a kuma Vesna je dala ime emisiji. Samo jednu epizodu smo snimali u Srbiji, i to sa mojim drugom Viktorom Savićem koji je gost u toj emisiji. Ostale epizode uradili smo na Kubi, u Meksiku, na Karibima. Putovao sam tokom leta na egzotična mesta da bih prikupio dobru građu za ovaj projekat. Leti malo snimam, jer se tada prepuštam putovanjima na kojima „punim baterije“ za sledeću radnu sezonu.
Poznato je da Vuk svakog leta više od dva meseca boravi na jedrilici i da mu se često pridružuje društvo.
- Obično budem sa bratom, kumovima, drugovima, među kojima je često Viktor Savić. Tada jedrimo, idemo na ronjenje i jedemo ono što ulovimo. Ja sam „šef kuhinje“, a moj brat, kao veći gurman, obično je zadužen za finalnu pripremu jela. Lepše je i romantičnije tako nego da obedujemo u restoranu. Inače, dobio sam poziv da idem u „VIP Survivor“, ali sam odbio kako bih boravio na jedrilici. Sada mi je malo krivo, jer vidim da su se učesnici dobro zabavili i da su ostali dostojanstveni. Možda ću sledeće godine učestvovati, ili sa bratom, ili sa Viktorom Savićem, koji takođe voli ribolov i ronjenje. Viktora je njegov otac tome učio, kao i mene moj. Ceo ovaj serijal posvećujem svom ocu Mihajlu koga sam izgubio 2001. On je takođe bio glumac, poznat po nadimku Pljaka. „Otrovao“ me je ljubavlju prema ronjenju i ribolovu, ali i glumom. Jedrilica na koju svakog leta odlazim je njegova. Otac je rođen 21. novembra, a ja dan kasnije. Na dan njegovog rođenja slavimo imendan i slavu - Svetog Arhangela. Sećanja na njega nas vezuju za stvari koje ćemo prikazati u emisiji.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Edvard Nalbantjan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vuk Kostić

Pročitajte još