Stefan Milenković: Samo Čak Noris i ja možemo da uradimo neke stvari!

Stefan Milenković: Samo Čak Noris i ja možemo da uradimo neke stvari!

Autor: | 05/12/2010

0

Violinista svetskog kalibra Stefan Milenković ukrstiće svoje žice sa rok gitaristom Vlatkom Stefanovskim 22. i 23. decembra u beogradskom Centru "Sava", kada su zakazani njihovi zajednički koncerti. Dok publika s nestrpljenjem iščekuje da čuje "magiju žice", Stefan i Vlatko sastaće se uskoro kako bi, posle kratke pauze, nastavili da pripremaju repertoar za koncerte. Nekadašnje čudo od deteta, a danas globalno priznati muzičar, prezadovoljan je saradnjom sa makedonskim kantautorom i vođom nekadašnje grupe "Leb i sol", jer u mnogim stvarima, kako kaže, imaju sličan pogled na muziku i doživljavaju je na kompatibilan energetski način. 
- Neopisivo se radujem što ću svirati sa Vlatkom, jer od njega svaki muzičar može mnogo da nauči -
kaže za "Novosti“ Stefan Milenković i dodaje: - Ne zna se da li ima jaču tehniku ili emociju, a baš te dve stvari čine muzičara izuzetnim. Jedva čekam da izađem na scenu.

Na pitanje čime ga je najlakše podmititi, Stefan odgovara: 
- Dame, obožavam 'kinder bueno'.
Šta smatra najboljim, a šta najbesmislenijim gestom koji je napravio ove godine? 
- Skakanje iz aviona sigurno zadovoljava i jednu i drugu kategoriju. Obožavam to i skačem i dalje aktivno, ali taj ceo čin nema neki direktan smisao, osim, možda, čiste zabave -
otkriva violinista i doadje da i pored silnih poslovnih obaveza, nalazi dovoljno vremena za skok padobranom i jogu:

- Jogom se bavim svakodnevno jer je to kod mene ne samo potreba, već nužda. Što se tiče padobranstva, tu je malo drugačije jer zavisi dosta od lokacije, vremenskih uslova i imam li opremu sa sobom. Obično odredim nekoliko dana, a ponekad i nekoliko sedmica, da odem u Kaliforniju gde je vreme uvek predivno i skačem svakog dana. Prvi skok sam izveo upravo u Kaliforniji, pre tri i po godine. Normalno, bio sam prestravljen, pogotovo pred sam izlazak iz aviona.

Šta bi najviše voleo da obožavateljke misle o njemu: dostojanstven i odgovoran, šarmantan i džentlmen, čestit i ozbiljan ili erotičan i muževan?
- Ah, pa vi ste me upravo perfektno opisali! Dodao bih i da sam ja jedan od dva muškarca na svetu koji može da kine otvorenih očiju. Drugi je Čak Noris - odgovorio je Stefan Milenković.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin