Brena u dokumentarcu: Kako krenuti iz provincije, a raditi velike stvari i ostati dostojanstven

Brena u dokumentarcu: Kako krenuti iz provincije, a raditi velike stvari i ostati dostojanstven

Autor: | 10/01/2018

0


Lepa Brena u dokumentarnom filmu priča o poznatim detaljima, ali otkriva i do sada nepoznate stvari iz svoje biografije. Od detinjstva u Brčkom, odrastanja u radničkoj porodici do ostvarenja najblistavije karijere na tlu nekadašnje Jugoslavije.

Kako je pevačica gradila brend, kolika je bila uloga menadžera Rake Đokića u uspehu Lepe Brene i "Slatkog greha" i kako je izgledala turneja koja je trajala punih 10 godina. U filmu govore istaknuti umetnici i javni radnici jednog vremena koje je iznedrilo umetnika kakva je danas Lepa Brena. Film počinje njenom anegdotom iz osnovne škole kada joj je nepoznati čovek prorekao veliku popularnost i da će biti poznata kao Tito. Za Brenu je ovaj dokumentarac emotivna priča o njenom životu, podsećanje na vreme u kome smo svi živeli srećno i u kome su hteli da prikažu tadašnje sociološke, kulturološke i ekonomske prilike.

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Jan 7, 2018 at 3:38am PST


- Želela sam da prikažem kako je to izgledalo između 1982. i 1991. kada smo "Slatki greh" i ja radili po dva koncerta dnevno i snimili četiri filma. Sa posebnim emocijama se sećam kako je bilo raditi sa vrhunskim glumcima, ali i kako je bilo izdržati sa 20, 30, pa čak i 50 muškaraca u autobusu godinama na turnejama. Oni su mi bili i porodica i familija. Ovo je priča o tome kako je krenuti iz malog mesta, kao devojka iz provincije, a raditi velike stvari i ostati dostojanstven u svom poslu.

Osamdesetih godina su Lepa Brena i "Slatki greh" bili najtiražniji izvođači u istoriji jugoslovenske diskografije, prodajući i do milion primeraka po albumu. Takođe su svetski rekorderi po broju održanih koncerata u Domu sindikata, gde su nastupali 31 dan bez prestanka. Trodelni dokumentarni film o fenomenu popularnosti Lepe Brene i "Slatkog greha" biće premijerno prikazan na TV Prva danas, sutra i prekosutra.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages/Instagram
Tagovi: lepa brena