Seka Sablić: Živimo u vreme sveopšte površnosti, pa i u iskazivanju osećanja

Seka Sablić: Živimo u vreme sveopšte površnosti, pa i u iskazivanju osećanja

Autor: | 01/05/2018

0

 

Legenda jugoslovenskog glumišta Seka Sablić u razgovoru za "Novosti" kaže da živimo u vremenu  kada je sve na prodaju kao i da je zavladala sveopšta površnosti i otkriva da svoja osećanja nije rado pokazivala.

- Vrlo je neuhvatljivo šta znači pokazivati ih... Nisam umela da ih izražavam ni u najintimnijim, ljubavnim odnosima. Moralo je više da se naslućuje. Ponekad je i nepristojno drugog opterećivati svojim trenutnim (ne)raspoloženjem, naravno, za to postoje prijatelji. Živimo u vreme sveopšte površnosti, pa i u iskazivanju osećanja. Počelo je da se sve prodaje, u životu kao i u rijalitiju, rekla je Seka.

Jelisaveta Seka Sablić: Toliko sam se loše osećala da sam želela da zauvek ostavim glumu

Glumica je otkrila koji momenat je u njenom životu najavio "nevreme" i pad kulturnih i molarnih vrednosti.

- Sećam se da sam sredinom devedesetih išla da kao glumica gostujem među studentima na jednom fakultetu, a prodekan je saopštio da će tog dana biti nagrađeni pobednici u pikadu. Znala sam da je pad počeo. Neke lične, nevažne momente zapamtite kao munje koje najavljuju nevreme, prve simptome bolesti. Od tada smo počeli da se survavamo. Sećam se života u socijalizmu, kada su se ljudi cenili po vrednostima. Pa i nama deci među sobom, važno je bilo ko je u kojoj sekciji, ko zna ili uči neki strani jezik, kaže i dodaje da živi jedan lep period.

Seka Sablić iskreno: Svako ima svoj život, jedan jedini, neka plivaju kako znaju i umeju (video)


- Opuštena sam, živim jedan lep period. Od kada sam ostarila, više uživam u poslu, sigurna sam u sebe, nisam više ni na kakvim "proverama". Mada, gluma uvek podrazumeva sumnju. Ne idem ispod svog nivoa. Mogu da budem dobra, bolja, najbolja. Imam tri predstave u JDP ("Unosno mesto", "Uobraženog bolesnika", "Tako je ako vam se tako čini") i jednu putujuću. Malo snimam, ali se zbog toga nimalo ne sekiram. Dok sam živa i zdrava, biće svega. Volim prirodu, sina, snahu, unuka. Šetam s prijateljicama po pet kilometara uz reku. Sve su to divni pokloni života - zaključuje glumica za "Novosti".

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti