Aleksandar Karađorđević: Unuk Stefan liči na Filipa, ali ima i crte majke Danice

Aleksandar Karađorđević: Unuk Stefan liči na Filipa, ali ima i crte majke Danice

07/06/2018

0

 

Kraljevska porodica Karađorđević poslednjih meseci prolazi kroz agoniju zbog toga što je unuka princeze Jelisavete Indija potpala pod kandže sekte. Njegovo kraljevsko visočanstvo, princ Aleksandar Karađorđević nije želeo mnogo da priča o temi koja je potresa celu porodicu, ali je istakao da se nada da će se čitava priča završiti na najbolji mogući način.

- Pisali su mediji dosta o navodnoj sekti u koju je zapala Indija, ali ja ne znam ništa o tome. Treba da pitate Jelisavetu. Ne znam šta se desilo, ali se nadam da će sve biti u redu - kaže princ Aleksandar, a onda smo prešli na vedrije teme i rođenje njegovog unuka Stefana.

A post shared by Dana MAAR (@danamaar) on May 25, 2018 at 1:34am PDT

- On sada ima tri meseca i mi smo ponosni na njih troje. Oni žive u Londonu jer Filip radi tamo, ali dolaze uskoro u našu zemlju i dovode nam Stefana - kaže, a na pitanje na koga liči unuk, otkriva.

- Liči na Filipa, ali ima i crte majke Danice. On je prvo muško dete u kraljevskoj porodici rođeno u Beogradu posle 90 godina. Pre 90 godina ovde se rodio princ Tomislav i nakon toga su se rađale samo ćerke, što je interesantno. Mi smo povodom rođenja Stefana imali veliki prijem ovde na dvoru i u Sabornoj crkvi - otkriva princ, koji će sa suprugom Katarinom uskoro na Belom dvoru ugostiti školarce, ali vukovce.

- To je veliki prijem čija tradicija traje već 16 godina. Tada u Beli dvor dolazi 600 mladih ljudi, vukovaca, a dolaze i njihovi roditelji. Spremili smo poklone za njih jer smo ponosni na mlade ljude i oni treba da ostanu u našoj zemlji.

Na pitanje kako provodi slobodno vreme i šta su njegova interesovanja sada, kaže:

- Volim da gledam vesti na televiziji i da čitam knjige. Imam mnogo knjiga iz istorije, ali i dosta toga čitam na internetu. Slobodno vreme provodim i tako što idem na plivanje i ponekad igram tenis. Navijam za Đokovića, kojeg sam ugostio u Belom dvoru, i to je bilo jako lepo.

Jelisaveta i Indija se videle u Njujorku

Nakon što je pre dva meseca uhapšen vođa NXIVM organizacije Kit Rejnijer, pri kojoj je bila Indija, Jelisaveta je otputovala u Njujork. Dugogodišnji Jelisavetin partner Dragan Babić rekao je tada za medije da je Indija dobro i da su uspostavili kontakt s njom.

- Indija radi u jednom restoranu u Njujorku i dobro je! Ona je u kontaktu sa bakom, ali ne želi da komunicira sa majkom Katarinom. Ljuta je na nju, jer je ona raskrinkala čitavu stvar i to iznela u javnost. Jelisaveta želi da pomogne i ćerki i unuci - istakao je on nedavno.

Podsećanja radi, Katarina je izgubila svaki kontakt sa ćerkom Indijom, kako je tvrdila, zbog sekte u koju je upala. Ona je tražila od nadležnih da joj pomognu kako bi raskrinkali rituale te organizacije, a ona vratila naslednicu.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty/Instagram/Antonio Ahel/Ataimages

Slične Vesti