Sofija Milošević: Jasno mi je da postoji zanimanje "žena fudbalera" ali ja nisam jedna od njih

Sofija Milošević: Jasno mi je da postoji zanimanje "žena fudbalera" ali ja nisam jedna od njih

Autor: | 11/07/2018

0

Nepisano je pravilo da uspešni sportisti lako osvajaju srca najlepših devojaka. Ni Adem Ljajić nije izuzetak. Na šarm srpskog reprezentativca Sofija Milošević pala je pre nešto više od dve i po godine, koliko su u harmoničnoj vezi. Da je za dvadesetsedmogodišnju menekenku ljubav sa godinu dana mlađim fudbalerom “Torina” bila fatalna pokazuje i činjenica da je zbog njega odustala od života u Americi i pauzirala karijeru. Prva zajednička stanica bila je Milano, a od pre dve godine njihova adresa je u živopisnom Torinu.

Odlazite li često na Ademove utakmice?

- Redovno idem na sve mečeve u Italiji. Imam svoje mesto na tribinama, Adem zna gde sedim i uvek kada izađe na teren mahne mi i pošalje poljubac.

Imate li neku žensku taktiku kojom ga motivišete da pruži što bolju partiju?

- Kada procenim da bi trebalo više da se potrudi na terenu, umem malo da ga iznerviram. Budem nešto oštrija i to uglavnom urodi plodom. Naravno, reč je o dobronamernoj taktici.

Adem navija za “Partizan”, a vi za “Zvezdu”. Kako mirite te razlike?

- U našem slučaju to nisu nepremostive razlike. (smeh) Simpatično je kada se šalimo i branimo navijačke pozicije.

Branislav Zeljković Zelja, čuveni vođa navijača “Crvene zvezde”, bio vam je ujak. Da li vas je on “zarazio” fudbalom?

- I te kako. Zvali su ga Komandant Zelja i bio je veoma cenjen u navijačkim krugovima. O tome svedoči i mural na “Marakani”. Obožavala sam da idem sa njim na Sever. Imala sam 14 godina i bila mala buntovnica koja zna sve navijačke pesme. Neverovatan je osećaj kada toliko ljudi uglas skandira nečije ime ili peva himne voljenog kluba. Bilo je baš uzbudljivo, istinski sam uživala u adrenalinu.

Uprkos činjenici da ste uspešna manekenka, italijanski mediji uglavnom vas nazivaju devojkom fudbalera. Smeta li vam to?

- Da, u Italiji baš to potenciraju. Ne smeta mi, a opet, nekoga ko se od 15. godine bavi modom takav epitet ne može da definiše. Jasno mi je da postoji zanimanje žena fudbalera, ali ja nisam jedna od njih.


Život sa profesionalnim sportistom ima brojne prednosti, ali zahteva i odricanja. Ljubav sa Ademom tražila je da iz korena promenite život.

- Posle osam godina provedenih u Americi, u roku od tri nedelje spakovala sam stvari i preselila se u Italiju. U početku je bilo teško. Aerodromi, avioni... U međuvremenu sam se do te mere navikla na takav način života da sada stalno imam potrebu da putujem. Vremenske razlike, otkazani letovi, loš “wi-fi”, izgubljen prtljag... Sve je to postalo deo moje životne rutine.

Koliko je zbog toga trpela vaša karijera?

- Bila sam primorana da napravim pauzu od godinu i po dana. To mi tada nije predstavljalo problem, ali neću kriti da mi je povremeno kroz glavu prolazila misao da sam u svetu mode mogla da uradim još neke stvari umesto što sam sedela kod kuće. Da mogu da vratim vreme, ne znam da li bih učinila isto. Svakako je potencijalno propuštene šanse u poslu nadomestila ljubav sa Ademom. Zajednički život učvrstio je vezu sa muškarcem koji mi je veoma važan. Da se na početku zabavljanja nisam preselila u Italiju, sigurna sam da naša veza ne bi uspela.

Emocije su vam, dakle, na prvom mestu.

- Naravno. Uvek sam bila takva, ali činjenica je da pre Adema nisam bila spremna da se zbog ljubavi odreknem karijere, čak ni na određeno vreme.


Za razliku od vašeg dečka koji je krajnje zatvoren za medije, novinari sa vama rado ćaskaju na sve teme.

- Adem je vrlo skroman, ne voli da se eksponira i ja to poštujem. Ne želim da mu namećem nešto što mu ne prija. Ne voli da priča ni o poslu, a kamoli o privatnim stvarima. Izuzetno je introvertan, za razliku od mene, ali mislim da se baš zbog toga dobro slažemo. Dopunjujemo se i pravimo savršen balans.

Kome porazi teže padaju?

- U tome smo prilično slični. Oboje smo, kao veliki profesionalci, on u sportu, a ja u modi, naučili da su porazi sastavni deo puta ka uspehu. Nekada je mnogo važnije da ostanete pozitivni kada imate loš dan, nego da postignete Pirovu pobedu.


Poslednje dve godine baza vam je Torino. Volite li sever Italije?

- Torino je jedan od najlepših gradova, prepun istorije, neopisive lepote i tipičnih italijanskih užitaka, koji život čine bezbrižnijim. Adem i ja tamo imamo neku svoju rutinu, stekli smo prijatelje, pronašli omiljene restorane...

Poslednjih meseci ste u Beogradu, a povod je snimanje serije “Ubice mog oca”. Kako ste se snašli?

- Gluma je moja želja iz mladosti i veliki izazov, ali mi se do sada nije ukazala prilika da se oprobam. Sve se, međutim, promenilo pre dve godine, kada sam otišla na kasting za ovu seriju. Producenti su me pohvalili, ohrabrili me da ne odustajem i posavetovali da unapredim glumačke sposobnosti. Pre nekoliko meseci ponovo sam pozvana na audiciju, na koju sam otišla spremna. Narednog dana javili su mi da sam dobila ulogu.

A post shared by SOFIA (@sofijamilo) on Jul 4, 2018 at 4:38am PDT


Kakve su vaše ambicije u toj oblasti?

- Za sada se svode na to da što bolje iznesem ulogu u “Ubicama mog oca”. Zaista mi je čast što učestvujem u ovakvom projektu. Nadam se da će se gledaocima svideti moja uloga. Modeling mi je primaran, mada neću kriti da sam očarana glumačkim pozivom. Veliku zahvalnost dugujem scenaristkinji Nataši Drakulić. Ona je, pored reditelja Gage Antonijevića, najviše verovala u mene.

Na koji način ste se pripremali za ulogu?

- Prijatelj iz gimnazije koji je završio Fakultet dramskih umetnosti držao mi je časove glume i spremao me za kasting. Odnedavno radim i sa profesorom Tihomirom Stanićem, a uvek kada mi se ukaže prilika, trudim se da upijem znanje naših fantastičnih glumaca.

A post shared by SOFIA (@sofijamilo) on Jul 8, 2018 at 4:46am PDT


Kakvo iskustvo ste imali sa Tikom Stanićem?

- Uplašila sam se kada smo prvi put zajedno čitali tekst. Mislila sam da neću moći to da iznesem, ali Tika me je uveravao da sam talentovana, što mi je mnogo značilo. On je genijalac. Toliko je zanimljiv, da sam mu predložila da osmisli svoj šou-program.

Šta vas u bliskoj budućnosti čeka u oblasti modelinga?

- Radujem se skorašnjem odlasku u Ameriku na “Miami Swimwear Week”. Potom me čekaju snimanja u Los Anđelesu i Njujorku.

 

Deana Đukić Luka Šarac/Instagram