Sergej Ćetković odmara sa porodicom: Hedonizam i uživanje u letnjim specijalitetima

Sergej Ćetković odmara sa porodicom: Hedonizam i uživanje u letnjim specijalitetima

Autor: | 23/08/2018

0

Po tradiciji, Sergej Ćetković sa suprugom Kristinom i ćerkama Lolom i Milom preko leta boravi na Crnogorskom primorju, uživajući kao “sav normalan svet”. Budući da mu je u Crnoj Gori šira porodica, ali i brojni prijatelji, popularnom pevaču vreme koje provodi u rodnom kraju uvek protekne u lepoj i opuštenoj atmosferi. Sergeja i njegovu porodicu sreli smo u Budvi, gde su stacionirani tokom letnjih meseci i, mada je na prvi pogled bilo jasno da mu odmor i te kako prija, interesovalo nas je da li je uspeo da se u potpunosti isključi iz poslovnog života.

- I da hoću, teško da mogu da razdvojim posao od privatnog života, jer moj telefon neprestano zvoni - priznaje Sergej. - Prvih pet dana boravka na moru lenčarim, a onda obavezno započnem neke aktivnosti. Kreativno skoro nikada ne mirujem, tako da uvek nosim mali sintisajzer i beležim nove ideje za neke buduće pesme, serije, crtani film i drugo. O nastupima trenutno ne razmišljam. Ova godina počela je radno, imao sam baš aktivan tempo, i bilo je vreme za jedan dobar odmor. Sve u svemu, odlučio sam da ću se ovog leta maksimalno opustiti. Želim da nadoknadim svaki dan odsustva od kuće i što više vremena provedem sa porodicom. Već 25. avgusta očekuje me koncert u Novom Bečeju, a onda i nastavak turneje u regionu.

Tokom boravka na moru svi se neminovno prepuste hedonizumu, a ponajviše uživanju u gastronomskim specijalitetima. Od kada ga znamo Sergej može da se pohvali zavidnom linijom, ali pretpostavili smo da je i njemu teško da odoli ukusnoj domaćoj hrani.

- Pošto Kristina i ja imamo puno prijatelja, za nas je boravak u Crnoj Gori idealno vreme za druženje i obilazak nekih tradicionalnih mesta gde se dobro jede, ali uživamo i u otkrivanju novih. Nijedno leto ne može da prođe a da ne svratimo na neprevaziđenu riblju paštetu kod Zorke, u Reževićima. Sviđa mi se novi kineski restoran u “Maestralu”, a ako ne probam kačamak i domaće kiselo mleko kod Milanke, u restoranu “Koliba”, nadomak Mojkovca, kao da nisam bio u Crnoj Gori. Kad nismo na plaži, kolima obilazimo okolna mesta, a ja bih mogao da vam budem idealan gastro-vodič. Nepogrešivo znam gde se dobro jede: “Ćatovića mlini”, “Stari mlini” u mestu Ljuta, “Savardak” u Kolašinu, Langust... Sa mnom u društvu teško da će neko ostati gladan. (smeh)

U ovom periodu godine mnogi pevači su na primorju, ali Sergej priznaje da se u privatnoj režiji češće viđaju u Beogradu.

- Svako od nas ima svoje obaveze, privatne ili poslovne, tako da se retko desi neka kafa u prolazu. Sa kolegama se više družim u Beogradu nego dok sam na letovanju, ali dok boravimo na budvanskoj rivijeri supruga i ja se često viđamo sa našim prijateljima Nenadom Kneževićem Knezom i njegovom izabranicom Tatjanom.

Kristina i Sergej roditelji su dve preslatke devojčice, Lole i Mile, koje dobrim delom odlučuju kako će izgledati njihov godišnji odmor.

- Ne razlikujemo se mnogo od ostalih porodica koje letuju sa decom. Obilazimo plaže koje se sviđaju našim ćerkama, a pošto je sve usmereno na njihovu zabavu i dobar provod, ispunjavamo im želje od jutra do mraka. Lola i Mila diktiraju tempo, a mi se trudimo da ga ispratimo. Najslađe je kad se zaputimo na neku plažu koja se njima ne sviđa. Što se više približavamo njih dve počnu uglas da viču: 'Produži tata, produži'. Gledajući njih, setim se sebe i svog detinjstva, vremena kada je maska za ronjenje bila bolja od bilo koje igračke. One takođe uživaju u svim aktivnostima na plaži: izranjaju školjke, skupljaju kamenčiće, takmiče se koja će napraviti više kolutova ili duže ostati pod vodom. Lola je pre nekoliko dana zaspala sa disaljkom na ustima.

Lola i Mila, odnosno njihove dečje vragolije i pregršt pitanja koje svakodnevno postavljaju, Sergeju i Kristini bili su inspiracija da osmisle istoimeni animirani film. Ovogodišnje porodično letovanje dalo im je ideje za neke nove priče koje čekaju da budu ispričane.

- Sve je spremno za novu sezonu i Loline i Miline nove avanture. Glavne junakinje nam svakodnevno daju nove ideje i bude inspiraciju za epizode u kojima će klinci uživati. Reakcije na do sada emitovane epizode su fenomenalne i pozitivne, a ja bih iskoristio priliku da zahvalim svima koji nas gledaju, prate i podržavaju.

Kristina i Sergej Ćetković, koji važe za jedan od najskladnijih bračnih parova, zajedno su skoro dve decenije, a uprkos tome što svakodnevno imaju prgršt obaveza uspevaju da odvoje pet minuta za sebe.

- Kristina i ja volimo da izađemo, da odemo na večeru, a to zadovoljstvo možemo da priuštimo jer imamo na koga da se oslonimo. “Tetka servis” uvek se odazove, kad god zamolimo za pomoć. (smeh)

 

Eva Čubrović/Dejana Đukić Luka Šarac