2Cellos održali spektakularni koncert u Beogradu

2Cellos održali spektakularni koncert u Beogradu

Autor: | 09/09/2018

0

Reputaciju svetske muzičke atrakcije, dvojac čelista iz Hrvatske poznatiji kao „2Cellos“ opravdao je  spektakularnim nastupom u podnožiju Beogradske tvrđave.

Luka Šulić i Stjepan Hauser vitruoznim muziciranjem oduševili su 15.000 obožavalaca koji su iz celog regiona stigli na beogradski koncert.

Pre nastupa glavnih zvezda večeri publika se zagrevala za spektakl uz izuzetan glas gospel i džez pevačice Ive Ikon, a potom i rifove najmlađeg poznatog rokera u Srbiji, Džonija Rankovića.

Temperatura u publici je naglo skočila kada su poput rok zvezda Luka i Stjepan kročili na pozornicu, ali početak koncerta bio je rezervisan za romantične duše.

Obrade tema iz remek-dela filmske umetnosti, kao što je numera Mesečeva reka (iz filma Doručak kod Tifani) ili glavne muzičke teme iz Kuma, Vatrenih kočija, Kišnog čoveka, gosti iz Hrvatske odsvirali su u pratnji vrhunskih beogradskih muzičara među kojima su bili i članovi Beogradske filharmonije.

„Evo, obećavam da nećemo dugo sa romantičnim pesmama da 'davimo'“, rekao je Stjepan Hauser i nedugo nakon toga ispunio obećanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Mićić ? (@joka94) on Sep 8, 2018 at 3:53pm PDT

Usledila je žestoka i energična svirka, koja se prelivala preko podnožija Beogradske tvrđave.

„2Cellos“ su ostali na sceni samo u društvu bubnjara i počele su da „grme" obrade hitova koji su proslavili Majkla Džeksona, AC-DC, „Nirvanu“, „Rolingstonse“...

Sve se pretvorilo muzički spektakl, sa vatrometom za kraj u kojem je uživala publika koliko i protagonisti na sceni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G. P. (@gorana.pr) on Sep 9, 2018 at 2:22am PDT

U nastupu svetski poznatih muzičara uživali su između ostalih i i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stojkovic Jelena (@jeca_thebestofme_88) on Sep 9, 2018 at 2:09am PDT

hellomagazin.rs Z. Milutinović/ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti