Voditelji sa diplomom: Oni nisu samo lepa lica sa ekrana, iza njih je i obrazovanje

Voditelji sa diplomom: Oni nisu samo lepa lica sa ekrana, iza njih je i obrazovanje

Autor: | 09/09/2018

0

Mnogi poznati voditelji završavali su fakultete koji nemaju veze sa tim čime se bave.

Sanja Kužet je studirala geografiju, ali njene snove da jednog dana bude profesorka geografije zamenila je ljubav prema manekenstvu. Na nagovor tetke je, dok je bila na trećoj godini studija, otišla na audiciju za “BK TV“. Iako je ušla u najuži izbor, ova televizija je ubrzo prestala sa radom, pa je ona napustila studije i zaposlila se na “Pinku“. Sanja možda nije završila sa studiranjem geografije, ali je završila međunarodnu poslovnu ekonomiju.

Autor emisije “Žikina šarenica” već decenijama unazad se bavi novinarskim poslom i uspešno vodi svoju emisiju. Ipak, malo ko zna da je Žika u mladosti privremeno batalio novinarstvo, kojim je želeo da se bavi, i da je postao profesor. Dok je studirao ruski u Beogradu, Nikolić se zaposlio u školi u Kraljevu, gde je tri puta nedeljno držao časove.

- Radio sam kao radio-voditelj na lokalnom radiju, ali su me otpustili kao ‘netalentovanog’. Tada sam se zaposlio u školi u Kraljevu i predavao ruski. Dve godine sam radio u srednjoj medicinskoj školi. To je bilo divno vreme. Imao sam 22 godine, a đaci 17. Kako da budem strog. Ali znao se red, ko je profesor, a ko učenik. Uvek sam voleo da izvodim eksperimente, pa je kod mene sve bilo dozvoljeno, i prepisivanje, i šaputanje, i puškice. Ali ako šapućete, morate na ruskom, i puškice na ruskom. Tako su učili jezik - rekao je voditelj.

Nataša Miljković diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Jovana Joksimović završila je Akademiju umetnosti BK univerziteta, smer menadžment u umetnosti. Marija Kilibarda studirala je na Fakultetu političkih nauka, smer Socijalni rad i politika i na Višoj školi, smer sportski menadžment. Jovan Memedović diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu.

Foto: Facebook.com/JovanMemedovic

 

Vesna Dedić diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogadu. Lea Kiš upisala je i magistrirala komunikologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu Dramskih Umetnosti. Kristina Radenković završila je Prirodno matematički fakultet i Akademiju umetnosti.

Jelena Bačić Alimpić završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu, smer jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik.

Foto Luka Šarac
hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Luka Šarac/Hello/Arhiva

Najnovije vesti