Ana Bekuta: Koncert za unuku i Milutina

Ana Bekuta: Koncert za unuku i Milutina

Autor: | 06/10/2018

0

Godinama važi za jednu od najlepših baka na našoj javnoj sceni, a uskoro bi mogla da ponese i titulu najbolje, jer unucima ispunjava sve želje. Koncert koji je Ana Bekuta za 25. oktobar zakazala u Centru „Sava“ posvetila je unuci Sonji, tačnije proslavi njenog punoletstva. Sonja je već napravila listu omiljenih pesama koje bi volela da čuje, a na pitanje da li je dve godine starijem unuku Branku krivo što je propustio svoju priliku da dobije koncert, folk zvezda kaže da je on svojevremeno imao žurku po izboru. Očekuje se da „Plava dvorana“ bude ispunjena do poslednjeg mesta, kao što je bila prethodnih godina, a uz brojne fanove i bliske ljude, uz Anu će te večeri biti i životni saputnik Milutin Mrkonjić, koji je, otkrila nam je, njena talija i “crven konac oko struka”.

Da li su koncerti u Centru „Sava“ već postali lepa rutina kojoj se unapred radujete ili uoči svakog izlaska pred publiku postoji nova trema, nova doza odgovornosti kako će sve proteći?

- Nijedan nastup nije isti, a rutinu ne dopuštam. Može se tolerisati jedino u pripremnom periodu, ali onaj kreativni deo do poslednjeg takta predstavlja nepoznanicu. Šta god i koliko god da planiram, nikad ne znam kako će teći neverovatna, uzbudljiva interakcija između mene i ljudi u dvorani. Nema sumnje da je publika izuzetno važan deo hepeninga, ona diktira tempo, ritam, izaziva plemenitu groznicu koja je neponovljiva. Jedinstvena, dakle. Publika me sve vreme nosi i ja svakog trenutka osećam njen huk koji struji u mojim venama.

Mnogi muzičari organizuju koncerte na svoj rođendan, a vi ste odlučili da to bude 18. rođendan vaše unuke. Ko je došao na tu ideju?

- Ja sam poželela da prvi, raskošan cvet njene mladosti zakačim za rever pored srca, jer uživam u lepoti njenog osmeha i duše, u bezbrižnosti njenog odrastanja i činjenici da sam doprinela harmoniji jedne mladosti u nimalo harmoničnom vremenu.

Intervju sa Anom Bekutom možete pročitati u najnovijem broju Hello! magazina koji je u prodaji do 12. oktobra.

 

Hellomagazin Miša Obradović
Tagovi: ana bekuta

Pročitajte još

Najnovije vesti