Rade Šerbedžija se oprašta od svoje prijateljice: Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom

Rade Šerbedžija se oprašta od svoje prijateljice: Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom

14/10/2018

0

Glumačka legenda jugoslovenskih prostora Milena Dravić napustila nas je noćas u 79. godini, a Rade Šerbedžija je otkrio da ga je teško pogodila vest o njenoj smrti.

- Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo. Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi - ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

Glumac je svojoj, kako sam kaže, celoživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njenoj monografiji.

- Milena je bila filmski aktivista, uvek na svom zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih. Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek da stane na stranu svog naroda i svoje publike - naglasio je Rade kako će se prisećati glumačke dive.

 

Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet, jer se samo tako osećala srećnom, a njene su oči zapravo jugoslovenski film.

- Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - ističe glumac.

 

Milenu, uveren je, nikada nećemo zaboraviti.

- Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila - zaključio je Šerbedžija.

hellomagazin.rs/M G Antonio Ahel/ATA Images