Jana  Milić Ilić romantika mi nije mnogo važna: Suprug i ja smo realni i naš odnos je izuzetno čvrst

Jana Milić Ilić romantika mi nije mnogo važna: Suprug i ja smo realni i naš odnos je izuzetno čvrst

Autor: | 02/11/2018

0

Ulogom Marine u hit-seriji “Istine i laži” Jana Milić-Ilić očarala je publiku. I mada uživa veliku popularnost, radost joj pričinjavaju obične stvari. Omiljeni deo dana joj je onaj koji provodi sa suprugom, producentom Milošem Ilićem i njihovim sinom Đorđem, koji ovih dana proslavlja četvrti rođendan. U intervjuu za “Hello!” tridesetšestogodišnja glumica otkriva koliko je teško uskladiti karijeru, brak i roditeljstvo, ali i kako je sopstvenim primerom srušila predrasude o zajednici dvoje ljudi. Na početku razgovora Jana govori o modnom stilu koji preferira.

- Volim jednostavnost bez previše detalja. Žena može da izgleda seksepilno i u rolci i džinsu, ukoliko to ume da iznese. Zanimljivo mi je da kombinujem različite stilove, koji na prvi pogled često deluju nespojivo, ali kada se pametno uklope, imaju fantastičan efekat. Vodim računa da garderobu uskladim sa prilikom, što je, smatram, stvar kućnog vaspitanja. Odevam se shodno raspoloženju, sa akcentom na udobnosti i ženstvenosti.

Pre četiri godine postali ste majka. Koliko vam se telo promenilo posle trudnoće?

- Iskreno, ne mnogo. Staro je pravilo da sve ide iz glave. I pre nego što sam postala majka govorila sam da je trudnoća najlepša promena u životu, i tako je bilo. Nisam se vodila time da bi u drugom stanju trebalo da jedem pet puta više, već pet puta zdravije, tako da posle porođaja nisam imala problem sa viškom kilograma. Za to je najvećim delom zaslužan moj karakter, jer sam osoba koja strogo poštuje pravila. Išla sam na pilates za trudnice, a poslednji trening imala sam dva dana pred porođaj. Naravno, trudnoća je individualna stvar, svaka žena prolazi kroz lično iskustvo. Mnogo je faktora od kojih zavisi kako ćete se ponašati u drugom stanju, ali ja zaista nemam na šta da se požalim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Ilic Milic (@janamilicilic) on Apr 27, 2018 at 3:27am PDT

Majčinstvo ste iskusili u 33. godini. Jeste li uz sina podetinjili?

- Mi glumci u sebi nosimo dete koje negujemo, tako da uz Đorđa nisam podetinjila, jer sam sve vreme imala tu infantilnu crtu. Jedva sam čekala da postanem majka i kada se to konačno ostvarilo, otkrivanje sveta iz perspektive deteta postalo je najlepše iskustvo koje mi se desilo.

Kako provodite zajedničko vreme?

- Nas dvoje smo stalno u prirodi, igramo se i učimo nešto novo. Nisam roditelj koji detetu pusti crtaće i sebi skuva kafu, već se trudim da naše vreme bude kvalitetno. Gledam da mu, koliko je to u mojoj moći, obezbedim detinjstvo kakvo sam ja imala, pa vreme provodimo i u gradu i na selu, kako bi što više bio u prirodi i okružen životinjama. Žao mi je što do kraja neće imati detinjstvo poput mog koje je bilo bezbrižnije. Non-stop smo bili u interakciji sa ostalom decom, igrali smo „školice“ i preskakali lastiš ispred zgrade, dok mama kroz prozor ne pozove na ručak. Danas se sve svelo na kompjutere i igrice. Vreme se promenilo, sve je drugačije i, nažalost, mnogo opasnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Ilic Milic (@janamilicilic) on Oct 20, 2017 at 4:33am PDT


Šta mu u ovim godinama najviše okupira pažnju?

- Obožava farme, životinje, da istražuje prirodu... Raduje se kada idemo u šetnju. Takođe, mnogo voli muziku i uživa da sluša dečje pesmice.

Imate li suprug i vi pomoć “baka i deka servisa”?

- Jedno vreme non-stop je bio sa bakom i dekom i zaista je sjajno kada imate takvu podršku. Sigurno da ne bih ovako lepo i posvećeno radila svoj posao da nije tako. Malo smo ih, međutim, rasteretili tolike obaveze, imamo predivnu devojku koja čuva Đorđa, ali nam je njihov uticaj na njega i dalje izuzetno bitan. Mi to zovemo stara škola. Drago mi je da su tu i da naš sin ima i takav primer u životu.

Đorđe je jedan od desetoro unuka. Kako izgleda kada se svi okupite?

- Ja imam stariju sestru koja živi u Montrealu, ima troje dece i retko dolazi. Suprug ima sestru bliznakinju i još jednu stariju sestru, i obe imaju po troje dece. Tako da, kada u našoj familiji planirate dečji rođendan, u startu znate da vas čeka velika proslava. Kod nas ne postoje mala slavlja. (smeh)

Uspevate li suprug i vi da ukradete vreme za sebe?

- Kada smo u prilici, to učinimo, ali nekako nam je najlepše kada smo sve troje na okupu. Kada postanete roditelj, dobijete najlepše zaduženje, da od deteta napravite čoveka, i ako u toj prelepoj misiji vi mislite na sebe, to je pogrešno i sebično. S druge strane, čovek povremeno mora sebi da da oduška, što je potpuno prirodno. Sve je stvar dobre organizacije.

Priređujete li jedno drugom romantična iznenađenja?

- Romantika za mene nije toliko važna. I Miša i ja čvrsto stojimo sa obe noge na zemlji, realni smo i naš odnos je izuzetno čvrst. Želela sam baš takvog partnera i drago mi je da sam ga pronašla. Svako nađe sebi sličnog. Vodimo računa o braku, obeležavamo važne datume, ali nam forma nije najvažnija. Složna zajednica je bitnija, kao i pronalaženje načina da ta bračna mašina koja se kreće funkcioniše kako treba.

Koliko vam je dragocena činjenica da suprug i vi radite u istoj branši?

- Svakako da mi znači što u svakom trenutku imam njegovu podršku. Kada smo se upoznali, ni on ni ja nismo imali pojma čime se ko bavi. Ispostavilo se da je on producent i da je čak na teži način upoznat sa prednostima i manama mog posla, tako da me maksimalno razume.

Lepi ste i popularni, a u medijima vas često dovode u vezu sa kolegom Zoranom Pajićem. Da li je vaš suprug ikada pokazao znake ljubomore?

- Za to nema prostora. Nas dvoje živimo i radimo zajedno, imamo zajedničke prijatelje, a pre svega neizmerno poverenje jedno u drugog. Mi nismo ljudi predrasuda. Štaviše, ja sam pravi primer da pravila ne postoje, jer svi kažu da se pre braka treba dobro upoznati, a za Mišu sam se udala posle tri meseca veze. I evo me u braku već osam godina, sa sinom od četiri godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Ilic Milic (@janamilicilic) on Oct 11, 2018 at 3:25am PDT


Koliko vaš privatni život trpi zbog snimanja serije “Istine i laži”?

- Prilično. Prvu sezonu snimali smo 11 meseci, 12 sati dnevno, što sa pripremama, šminka, frizura, kostim, nekada znači i dva, tri sata rada duže. Kada na kraju sve to skinete i vratite se u svoju garderobu, osećate se sjajno jer znate da ste u poslu napravili nešto dobro, svesni da je to na uštrb privatnog života. Iako porodica zbog toga dosta trpi, s druge strane ovakvi projekti se i rade upravo za porodicu. Svi mi moramo da radimo da bismo obezbedili svoju decu. Trudim se da svaki slobodan trenutak provodim sa sinom, da nijednog momenta ne oseti moj umor, nervozu i stres. Gledam da budem majka koja je tu da nadoknadi propušteno, a ne da se žali. Teško je, ali i lepo.

Koji je vaš životni moto?

- Život je previše kratak da bi ti drugi kvarili raspoloženje.

Deana Đukić Luka Šarac/Instagram

Najnovije vesti