Žarko Laušević se direktno iz Njujorka obratio svojoj publici: Hvala na prisustvu i podršci i žao mi je što večeras nisam sa vama (video)

Žarko Laušević se direktno iz Njujorka obratio svojoj publici: Hvala na prisustvu i podršci i žao mi je što večeras nisam sa vama (video)

Autor: | 19/12/2018

0
Foto Printscreen Youtube

Sinoć je u Velikoj sali Akademije 28 u Beogradu održana promocija treće knjige Žarka Lauševića, "Sve prođe pa i doživotna" (Hipatia). Autor nije bio prisutan ali je video-porukom pozdravio publiku i goste.

- Za prostor Akademije 28 vezuju me neobično snažne emocije. Tu sam pre skoro 40 godina imao svoju prvu profesionalnu premijeru. Bila je to predstava "Propast Titanika" H.M. Encensbergera u režiji Uroša Glovackog. Kako sam tada bio još uvek student, moj profesor Minja Dedić je bio vrlo ljut tih nedelja na mene. Naime, ja sam igranjem u toj predstavi prekršio vrlo oštra pravila i kodekse FDU. Da je večeras sa nama, nadam se da bi mi to ipak oprostio.

- Veoma mi imponuje što je večeras na sceni Manojlo - Manjo Vukotić, izdavač moje prve knjige "Godina prođe, dan nikad", koja je sa tako velikim uspehom prihvaćena kod publike. Drago mi je što je sa nama i Đorđe Milosavljević, scenarista, koji je sa lakoćom i radošću pristao da večeras govori o knjizi. Za Đorđa me vezuje jedna lepa saradnja na seriji "Koreni" koja se, kažu, sa velikim uspehom pirkazuje na RTS. Nadam se, Đorđe, da ćemo sarađivati i u budućnosti.

Foto RTS

 

- Na secni je i nekoliko mojih kolega, pre svih draga Cvijeta Mesić, moja dugogodišnja prijateljica i kuma. Zatim tu su i glumac i producent Goran Šušljik i glumac Petar Benčina.

Foto Promo

Sa ovom dvojicom sam imao prilike da radim tek u svom drugom životu, ali imam utisak da se poznajemo oduvek. Naravno, na sceni je i moja velika prijateljica i novinarka Radmila Stanković bez koje mislim da ovo veče ne bi imalo smisla, makar za mene.

Na kraju bih da se zahvalim Beniti Marinović koja je sa velikim umećem i hrabrošću uspela da izda moju drugu knjigu a sada se pojavljuje i kao izdavač treće.

Jedino ne znam šta će tu Ivan Ivanović, ali valjda će to neko uspeti da mi objasni. Hvala na prisustvu i podršci i žao mi je što večeras nisam sa vama - poručio je Laušević.

 

Radmila Stanković je potom "odgovorila" Žarku da Ivanović tu jer su Žarko i on dugo godina priajtelji.

- Ivan je koristio svaku priliku kad ode u Njujork da se nađe sa Žarkom. To njihovo druženje postalo je obojici vrednost - istakla je Stankovićeva, napomenuvši da je Ivan konačno uspeo da stekne glumčevo poverenje i privoli Žarka da gostuje kod njega u emisiji.

hellomagazin.rs printscreeen/Youtube