Milan Marić: Više sam samokritičan, nego što sam spreman da pohvalim sebe

Milan Marić: Više sam samokritičan, nego što sam spreman da pohvalim sebe

Autor: | 12/01/2019

0

Ispratio je 2018. sa titulom jednog od najtalentovanijih mladih glumaca Evrope i nada se da će sledeće godine u ovo vreme uživati uz mohito pod suncem i nekom palmom

Sećate li se kako ste na izmaku 2017. završavali rečenicu: “U 2018. ću obavezno...”?

- S uzbuđenjem sam čekao da izađe film “Dovlatov”, da ga posle dve godine napokon pogledam. Strepeo sam kako je sve ispalo i nadao se da su trud i rad koje smo svi uložili imali smisla. Na privatnom planu, kao ranijih godina, vodio sam se mišlju da u 2018. budem zdrav, kao i svi oko mene, a sve što treba će doći.

Da vam je neko rekao da ćete godinu završiti na zvaničnoj listi “Deset najtalentovanijih mladih glumaca u Evropi”, šta biste mu odgovorili?

- Rekao bih mu: “Sedi da popijemo kafu. Daj da pričamo o fudbalu.” (smeh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni) on Nov 16, 2018 at 9:28am PST

U kojim situacijama kažete sebi: “Milane, najbolji si”?

- Više sam samokritičan, nego što sam spreman da pohvalim sebe. Ne mislim da je to dobro, ali činjenica je da češće kažem “hajde, možeš ti to bolje”, naročito kad sam umoran ili kad osećam da mi ne ide, nego što ću reći najbolji si.

Imate li evidenciju koliko uloga ste odigrali u ovoj godini?

- Imam, i nemam. To i nije toliko bitno u poređenju sa tim da sam radio neke lepe projekte koje sam priželjkivao i da sam sarađivao sa nekim divnim ljudima.

A koliko puta ste ušli u avion?

- Manje nego pre dve godine kada sam svaki čas leteo za Rusiju. Istovremeno, ne mogu da kažem da mi godina nije bila burna i uzbudljiva. Sve je krenulo od Festivala u Berlinu i nastavilo da se odvija u dobrom pravcu.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/milan-maric-bio-sam-opcinjen-avionima-obozavao-sam-da-gledam-partizanske-filmove/

Da li ste se umorili?

- Jesam, iskreno.

Kako najbolje punite baterije?

- Volim da putujem, pod uslovom da sam kod kuće završio sve obaveze. Nema šanse da negde odem i isključim se po principu: ”Misliću o tome kad se vratim”. Trenutke predaha koristim da čitam, gledam filmove, šetam, ili se jednostavno izležavam. To su moja instant rešenja za obnavljanje energije.

Da li su “Jutra će promeniti sve” zaista nešto promenila u vašem životu?

- Mnogo sam srećan zbog toga što sam seriju radio sa ljudima iz moje generacije. Uvek me je zanimalo kako izgleda biti u koži čoveka koji juri da ispuni tuđa očekivanja: roditelja, devojke, prijatelja... Uloga Miroslava mi je pomogla da dođem do nekih odgovora.

Jeste li nekada bili fan neke serije i s nestrpljenjem čekali svaku novu epizodu, kao što su gledaoci čekali “Jutro”?

- Svašta sam voleo da gledam, ponajviše “Dosije X”.

Bez čega ne možete da zamislite dan, a nema veze sa vašom profesijom?

- Bez kafe i cigareta.


Pijete li kafu radije sami ili u društvu?

- Prvu volim da popijem sam i uspostavim sopstveni balanas, posle može i u društvu. (smeh)

Koliko puta vas u toku dana zaustave da bi vas zamolili za zajednički selfi?

- Češće mi se obraćaju kako bi prokomentarisali nešto što sam snimio ili čestitali na nekoj ulozi, nego što žele da se slikaju, mada ima i toga.

Kako reagujete na komentare da ste jedan od najlepših glumaca u Srbiji?

- Zbunili ste me pitanjem. Super, lepo, drago mi je. (smeh) Ne gledam sebe iz tog ugla. Uvek sam “jurio” sebe, gde sam i šta sam, da tu budem miran. Ako već govorimo o fizičkom izgledu, dobro mi je došlo iskustvo sa “Dovlatovim”, jer sam se za tu ulogu ugojio 20 kilograma. Odjednom, moje telo nije bilo ono na koje sam navikao, već neko novo sa kojim sam morao da se upoznam.

Ko je Eugen smešni?

- Sticajem okolnosti, naloge na društvenim mrežama sam otvarao u vreme kad sam igrao predstavu “Hinkeman”. Glavni junak mi je bio veoma inspirativan.

Kakve ste volje kad se probudite?

- Zavisi. Volim da se budim rano, oko osam, i lako ustajem. Međutim, ako sam umoran, desi se da sat zvoni i po 20 minuta, i razbudi sve u bližoj i daljoj okolini, osim mene. Ima i onih dana kada se rado razvlačim po krevetu uz televizijski program, muziku, vesti na portalima...


Ako pustite mašti na volju, kako će izgledati vaš život iduće godine u ovo vreme?

- Ja na nekom ostrvu, sunce, palme, „mohito“, berza dobro radi, hidroavion u pripravnosti ako želim negde da odem. Realno će, svakako, biti neka druga priča. (smeh)

Gde ćemo vas gledati od januara?

- U serijama “Besa”, “Žmurke” i “Državni službenik”.

Eva Čubrović Luka Šarac/Instagram/Milan Maric
Tagovi: Milan Marić