Ivana Selakov:  Kruna je došla u pravim godinama za Peđu i mene

Ivana Selakov: Kruna je došla u pravim godinama za Peđu i mene

Autor: | 23/02/2019

0

 

Borba za potomstvo bila je duga i naporna, ali nije ni pomišljala o predaji. A onda je, pre godinu dana, Ivana Selakov napokon čula najlepšu vest – da će postati majka. Devojčica koja je na svet došla u novembru dobila je ime u čast veličanstvene pobede života. Tromesečna Kruna je i kruna ljubavi popularne pevačice i njenog verenika Predraga Mirkovića. Najveća želja ostvarila im se zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, o čemu je  otvoreno govorila za “Hello!”, sa željom da ohrabri druge parove da se i sami odvaže na taj korak.

Ivana i Peđa ravnopravno dele roditeljske obaveze i uživaju u svakom trenutku sa bebom, u šta smo se uverili i prilikom posete njihovom porodičnom domu u Zemunu, kada su ekskluzivno za naš magazin predstavili najmlađeg člana porodice.

- Kruna je beba kakva se samo poželeti može, slatka i umiljata - oduševljeno počinje razgovor Ivana, prisećajući se dirljivih trenutaka u porodilištu. - Posle carskog reza bila sam na intenzivnoj nezi, tako da sam je prvi put videla na slici. Tata je prvi video uživo. Bio je presrećan što može da je dodirne, a doktori koji su bili sa njim rekli su mi da je od uzbuđenja prebledeo i zamalo se onesvestio. (smeh) Moja reakcija bila znatno blaža, jer sam bila pod dejstvom lekova. Tek posle nekoliko sati, kada sam došla sebi, mogla sam u potpunosti da uživam u našem susretu. Malo je reći da sam bila presrećna.

Kakva iskustva nosite sa porođaja?

- Imala sam sreću da je cela trudnoća prošla lako, bez ikakvih problema, a tako je bilo i u porođajnoj sali. Neizmerno sam zahvalna doktoru Slavenu Nedeljkoviću koji me je porodio. Već posle nedelju dana sve se vratilo u normalu.

Sećate li se trenutka kada ste sa bebom stigli kući?

- Kada smo ušli u stan, Peđa i ja smo se pogledali i rekli: to je to, konačno se desilo ono što smo toliko želeli. Osećaj je neopisiv. Dugo smo maštali i pričali o tome kako će sve izgledati kada je dovedemo kući, kada konačno bude sa nama. Zamišljali smo kako je stavljamo u krevetac, kako je kupamo i mazimo. A kada smo shvatili da se to najzad dešava, izgledalo je potpuno nestvarno. Bilo je izuzetno emotivno i zaista mogu da kažem da je to najlepši osećaj na svetu.

Kako ste se odlučili za ime?

- Čim smo saznali da ćemo dobiti ćerku, uzeli smo pravoslavni kalendar u kom se nalaze predlozi imena i počeli smo da biramo. Kada smo došli do Krune, Peđa je rekao da bi voleo da se tako zove i ja sam se odmah složila. Od tog trenutka nijedno ime više nije dolazilo u obzir. I prelepo joj stoji, jer zaista jeste kruna naše ljubavi i našeg života.

Na koga liči?

- Ona je pravi mali miks. Ima nešto moje, uglavnom gornji deo glave, kosu, oči, obrve i čelo, i ponešto tatino, usne i ruke. Boju očiju je “povukla” na baku.

Imate li pomoć dadilje ili vaših roditelja?

- Još pre njenog rođenja doneli smo odluku da ne želimo pomoć, kako bismo mogli da joj se maksimalno posvetimo. I super smo se snašli. Ja sam se malo plašila kako će proći prva noć, jer sam bila mnogo uzbuđena. Tih prvih mesec dana, dok su hormoni još ludovali, dešavalo mi se da se uznemirim, da se i ja rasplačem dok ona plače. Nisam mogla da spavam dok ona spava, jer sam se plašila da joj se nešto ne desi, ali to je sasvim normalno. Kruna je stvarno predivna beba, mirna je i plače samo kada je gladna. Prvih nedelja se budila jednom ili dva puta tokom noći, a sada spava neprekidno do jutra. Zaista uživamo. Lako smo se navikli na to da nas je u kući sada troje, i čini mi se kao da je oduvek bilo tako.

Kako se tata snalazi sa ćerkom?

- Tata je fantastičan. Podelili smo uloge i oboje ravnopravno brinemo o njoj, od hranjenja, preko presvlačenja, do kupanja. Odlično funkcionišemo. Zaista mnogo znači kada oba partnera učestvuju u odgajanju deteta. Jedno drugo ohrabrujemo, savetujemo i tešimo. Sve je lakše, i noću i danju. Znala sam da će Peđa biti divan otac, ali me je ipak iznenadio. Sjajno je što ni on ni ja nismo paničari, ne pravimo dramu oko svakog njenog pokreta, mada se ja ponekad uznemirim. Tata je trezveniji, tako da ume da smiri i mamu i bebu. (smeh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Selakov (@selakov) on Feb 18, 2019 at 7:57am PST


Vaša borba za potomstvo trajala je dugo, a pobeda je, izgleda, došla u najboljem trenutku.

- Baš tako. Kruna se rodila u pravo vreme, došla je u pravim godinama i za mene i za Peđu. Bili smo potpuno spremni za nju. Znam mnoge situacije kada najveći teret ostane na majci, koliko god da oba roditelja vole svoje dete. Očevi ili mnogo rade, ili se plaše da nisu dovoljno vični, ili smatraju da taj posao treba da obavlja mama. Peđa je otac kakav se samo poželeti može. Preuzeo je na sebe mnogo obaveza, ali ne zato što ja to tražim, već on sam želi. Ponosna sam na njega što je toliko odgovoran. To mnogo znači i meni i Kruni. Prati svaki njen potez, maksimalno je fokusiran na njen razvoj, što će se u budućnosti sigurno pokazati kao divna stvar. Uživam kada ih gledam zajedno, njih dvoje imaju neki poseban odnos. On nju jednostavno obožava.

Mnoge žene brinu zbog kilaže posle porođaja. Kako se vi osećate u svojoj koži?

- Imala sam sreću da se u trudnoći nisam ugojila više od 13 kilograma i da je skoro sve “otišlo” posle porođaja. Ostao mi je mali trudnički stomak, mada moj nikada i nije bio preterano ravan. (smeh) Ni najmanje se ne opterećujem izgledom, sigurna sam da će, kada Kruna prohoda, uz taj prirodni trening sve doći na svoje mesto.

Da li biste voleli da Kruni što pre podarite brata ili sestru?

- Mislili smo da ćemo zbog carskog reza morati da sačekamo neko vreme, ali doktor mi je rekao da nema potrebe s obzirom na to da ni u trudnoći ni posle porođaja nije bilo nikakvih komplikacija. Svi kažu da je mnogo lakše kada je mala razlika među decom, a i Peđa i ja se slažemo da ne treba dugo čekati. Voleli bismo da imamo bar još jedno dete.

U prošlom intervjuu rekli ste nam da razmišljate o opštinskom venčanju pre ćerkinog rođenja. Da li je ono i dalje u planu?

- Jeste, prošle godine nismo to uradili, ali u ovoj nameravamo. Valjalo bi da se ispotpisujemo. (smeh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Selakov (@selakov) on Apr 28, 2018 at 6:18am PDT


Da li je povratak na scenu daleka ili bliska budućnost?

- Posvećena sam detetu, ali naravno da razmišljam i o karijeri. Ne opterećujem se iako znam da se u ovom poslu preduga pauza ne toleriše. Lagano skupljam pesme za četvrti album. To je ozbiljan proces koji će trajati nekoliko meseci, a kada dođe trenutak za povratak na scenu, ne sumnjam da ćemo se lepo uskladiti. S obzirom na to da se i Peđa i ja bavimo poslovima u kojima sami možemo da organizujemo vreme i obaveze, sigurna sam da neće biti nikakvih problema kada se budem vratila nastupima.

Deana Đukić Luka Šarac
Tagovi: Ivana Selakov