Boris Beker: Novak ima šampionski mentalitet i to ne može da se izgubi

Boris Beker: Novak ima šampionski mentalitet i to ne može da se izgubi

Autor: | 23/02/2019

0

Bivši trener Novaka Đokovića, Nemac Boris Beker, nije siguran da će najbolji teniser sveta uspeti da nadmaši rekord Rodžera Federera od 20 Grend slem titula.

Beker, koji je u karijeri šest puta osvajao najveće titule, kaže da mnogo toga mora da se poklopi da bi Đoković uspeo u svojoj nameri.

-Odgovor je da postoji mogućnost da Novak stigne Rodžera, ali mnogo toga još mora da se dogodi. Da, on je osvojio tri najveća pehara zaredom, ali je pre toga imao sušan period od dve godine, upozorio je Beker.

On je takođe rekao da je nezahvalno prognozirati šta će se događati do kraja ove sezone.

-Tenis će ćudljiv i osetljiv, nikad ne znate šta može da se dogodi. Mnogo toga mora da bude na svom mestu kod Novaka na privatnom i igračkom planu, dodao je trostruki šampion Vimbldona.

Boris kaže da je Novak trenutno igrač broj jedan i da ga raduje da je ponovo u dobroj formi.

-Za Novaka, ovo je savršen momenat. U svoj je ritmu i nadam se da se ništa neće dogoditi u međuvremenu. On ima šampionski mentalitet i to je nešto što ne možete da izgubite. Vratile su mu se radne navike, disciplina, želja i ljubav prema igri. Bilo se samo pitanje kada će opet početi da pobeđuje. Kada je u svom modu, zaista je veoma, veoma dobar- zaključio je Beker.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti