Izolovana i hrabra: Dea Đurđević danas operisana, ali tu nije kraj hirurškim intervencijama

Izolovana i hrabra: Dea Đurđević danas operisana, ali tu nije kraj hirurškim intervencijama

Autor: | 28/02/2019

0

Dea Đurđević je posle teške nesreće koju je doživela, kada joj je autobus otkinuo ruku, operisana danas u 12 časova.

Voditeljku je operisao profesor doktor Marko Bumbaširević, a urađena joj je reintervencija koja je prošla uspešno. Doktor je stigao na VMA u jutarnjim časovima, a proces je dogovoren nekoliko dana ranije.

Tim doktora već ima u planu da Dei uradi još jednu hiriršku intervenciju, gde će Dei biti sanirana povreda kuka. Za sada niko ne sme da poseti voditeljku, čak ni njen verenik Mladen Mijatović.

- Dea je i dalje u jedinici intenzivnog lečenja i za sada nema promene njenog stanja. U ponedeljak ćemo znati nešto više o daljem toku lečenja i da li će biti premeštena sa intenzivne nege. To sada strpljivo iščekujemo. Dea je dobro i hrabra je - rekao je Mladen Mijatović, koji je u svakodnevnom kontaktu sa svojom devojkom iako zbog virusa koji vladaju do sada nije imao prilike da je vidi uživo.

Izvor Kurira tvrdi da je dobra stvar što je Dea u šok sobi, gde je izolovana od sveta, pa informacije spolja ne mogu da utiču na njeno psihičko stanje, a ne može ni da dobije infekciju.

- U šok sobu ne može niko da uđe. Njen dečko Mladen može da uđe do šok sobe, gde se nalazi lekarska soba, i može da je vidi isključivo kroz staklo. Dakle, čak ni on nema mogućnost da je dodirne, da je poljubi ili bilo šta slično - kaže izvor, i dodaje kako ni pored svega toga Dea ne tone. Psihički je izuzetno stabilna.

Podsetimo, doktori su rekli da se psihičko stanje voditeljke nije mnogo menjalo, te da očekuje pozitivan ishod. Dea se nalazi na intezivnoj nezi od 7. febuara.

Voditeljku je operisao doktor Bumbaširević, koji je s timom vrhunskih hirurga odlično uradio operaciju. Nju čeka dug i težak oporavak, ali da se Dea oporavlja u dobrom smeru pokazuje i činjenica da je njena povređena ruka topla i to je dobar znak jer su najverovatnije nervi proradili, kao i cirkulacija.

- Deu čeka još jedna operacija ruke da bi to sve bilo povezano, kao i dodatne fizikalne terapije ali ovo je prvi znak ne samo da joj je sačuvana ruka, već i da će najverovatnije moći da je koristi - kaže izvor upućen u lečenje voditeljke.

Voditeljka ima 24-časovnu negu i bitno je da se što više odmara.

 

hellomagazin.rs/m.g. Luka Šarac/Antonio Ahel/ATA Images
Tagovi: Dea Đurđević