Preminuo Miki Jevremović

Preminuo Miki Jevremović

Autor: | 13/01/2017

0

Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih pop pevača Miki Jevremović (75) preminuo je danas od posledica moždanog udara, saznaju "Novosti".

Jevremović, koji je 27. decembra imao težak moždani udar, nekoliko dana je bio u komi.

U trenutku kada je Mikiju pozlilo sa njim je bio njegov brat Zoran. Pevač je odvezen u Urgentni centar gde mu je ukazana pomoć, a zatim je u polusvesnom stanju prebačen na odeljenje intenzivne nege.

Miki Jevremović rođen je 27. marta 1941. i vrhunac popularnosti doživeo je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Učestvovao je na tadašnjim festivalima: "Vaš šlager sezone" u Sarajevu, "Beogradsko proleće", "Zagrebački festival", "Opatijski festival" i "Splitski festival".

Devedesetih godina je učestvovao i na letnjim festivalima u Crnoj Gori. Sarađivao je s mnogim kompozitorima u zemlji i inostranstvu, kao što su Boris Bizetić, Mikis Teodorakis i drugi.

Početak karijere obeležile su pesme: "Mama“, „Pijem“ i "Osamnaest žutih ruža". Kasnije je objavio i hitove: "Ako jednom vidiš Mariju", "S kim si sada kad je tužno vreme" i "Pesnikova gitara", "Grkinja", "Lihnida" i "Neka toče staro vino".

Sedamdesetih godina, pored Đorđa Marjanovića i Radmile Karaklajić, bio je veoma popularan u SSSR.

U Valjevu je 5. novembra 2012. predstavio foto-monografiju "Pedeset godina sa vama".

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP arhiva Hello!

Pročitajte još

Najnovije vesti