Oliver Dragojević: Ja sam vam čovek od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima

Oliver Dragojević: Ja sam vam čovek od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima

Autor: | 08/03/2017

0
Foto: Željka Dimić

Od romantike u braku Oliver Dragojević ne odustaje ni posle 43 godine braka, pa supruzi Vesni često poklanja sitnice. Ponekad joj, rekao je, napiše pesmu, a ona mu se ne petlja u posao.

U medicinsku sestru iz Dubrovnika mladi Korčulanin zaljubio se na prvi pogled. Oliver Dragojević (69) šarmirao je buduću suprugu Vesnu na Stradunu dok je svirao u Dubrovačkim trubadurima.

- Završila sam medicinsku školu i radila pet godina na dečjem odelenju u dubrovačkoj bolnici. Dovoljno znam o nezi i potrebama dece pa mi nije bilo teško da odgajam njih troje - rekla je Oliverova supruga. Nakon Dina (41), Dragojevići su dobili blizance Damira i Davora (38). Mladi bračni par tad je stanovao u skromnom stanu u Splitu, a priželjkivali su i ćerku u porodici.

- Nemam vam ja troje, nego četvoro dece. Kad Oliver otvori oči, a obično to čini dugo posle mene, viče: ‘Ženo, daj mi šta ću obući’, zatim ‘šta pojesti’, pa ‘plati račune’ te ‘molim te, ona pisma predaj na poštu’ - ispričala je domaćica Vesna. Brinula je o sinovima i domaćinstvu, a supruga gotovo nikad nije pratila na turnejama po Australiji, SAD-u i Evropi.

Preselila je porodicu u prostraniji stan od stotinjak kvadrata, a nestašnom pevaču oprostila je ljubavnu avanturu iz sedamdesetih s tadašnjom manekenkom Brankom Marić Mutti (62). Vesna se žalila da je nakon Oliverove nevere zbog stresa tražila lekarsku pomoć.

- Težak sam, retko sam kod kuće. To je takva vrsta posla, ne možeš biti dobar suprug ako nisi kod kuće - rekao je pevač. Tvrdi da ga sa suprugom veže tolerantan odnos bez previše svađanja i galame.

Foto Željka Dimić

- Moja supruga rekla bi da je za dug brak u kući važno imati dve banje (kupatila, op.a.). Vesna i ja nemamo se vremena posvađati jer sam retko kod kuće zbog posla i nastupa. I kad se svađamo, svađamo se tišinom. Važno je međusobno razumevanje, tolerancija. Kako postaješ zreliji, shvataš neke svoje pogreške pa ih više ne ponavljaš - tvrdi pevač.

Od romantike u braku Oliver ne odustaje ni posle 43 godine braka, pa supruzi često poklanja sitnice. Ponekad joj, rekao je, napiše pesmu.

- Srećan sam što imam tako dobru ženu koja me posle svakog puta dočeka s onim što najviše volim, tanjirom domaće tople supe. Nitko ne kuva bolje od moje Vesne. Razveselim i ja nju parfemom koji je naručila da joj kupim. Ja sam vam čovek od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima, toplini doma, domaćoj supi, deci, unucima... - kaže muzičar.

FOTO-PIXSELL

Ali njegova izabranica strpljivija je s četvoro unučadi od deda Olivera. Pevač se rado zabavlja s unucima, ali najduže pola sata. Posle dečje vike i kikotanja Oliver mora da se odmori.

- Vesna je odlična baka, ona je ta koja pamti sve rođendane i imendane te kupuje poklone. Jako je brižna i pažljiva - ispričao je Dragojević.

- O snahama ili, kako mi u Dalmaciji kažemo, nevistama sve najbolje. Biti u svađi s nevistom opasna je stvar jer si onda u svađi i sa sinom. Meni su moje neviste odlične - pohvalio se Oliver.

Pre deset meseci oženio se Dragojevićev sin Davor s Korčulankom Karmen Baničević (25). Ponosni Oliver pred splitsku katedralu svetog Duje stigao je u pratnji harmonikaša i zapevao mladencima.

Pet godina ranije Damir je oženio dugogodišnju djevojku Vandu, s kojom je dobio ćerku Margaritu (2). Dragojevićev prvenac Dino ima blizance Luciju i Tonija (7) te sina Duju (10) koji obožavaju da letuju u Oliverovoj kući u Veloj Luci. Njegova supruga objasnila je da nikad nije pomislila da napusti pevača jer je Oliver, uprkos slavi, ostao jednostavan i skroman.

 

- Nisam se radovala Oliverovoj prvoj pobedi na Splitskom festivalu i dugo sam se protivila da se bavi pevanjem. Plašila sam se da se ne promeni. Zavolela sam ga zato što je bio duhovit, srdačan i jedostavan. Da nije ostao takav, naš brak sigurno ne bi opstao - rekla je Vesna. Ne žali se kad je muž odgovori od odlaska na počinak jer oboje vole kartanje. Pevač igra bilijar sa svojim starim društvom, a posećuju prijatelje s kojima ih vežu desetleća druženja.

- Dosad su me nekoliko puta sahranili, a ne zna se broj koliko puta su moju Vesnu i mene razveli - požalio se Korčulanin. Svojoj se supruzi, tvrdi muzičar, divi jer odgovara na svaki telefonski poziv tokom njegovih putovanja. Dubrovkinja vodi računa o suprugovim obavezama, pa njegov dnevni raspored ponekad pamti danima unapred.

- Nikad se nisam trudio da budem savršen muž, super otac ili deda. Uvek nastojim da budem iskren. Kad mi nešto ne paše, to se na meni odmah vidi. Ne znam da glumim, u tome sam loš. Ako mi negde nije dobro, neću to da prećutim, a ako mi je stvarno lepo, onda ću poslednji počistiti šankove - zaključio je pevač.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Željka Dimić/PIXELL/Hello/Arhiva