Rada Radenović: Nema me u tabloidima jer vodim poprilično dosadan život

Rada Radenović: Nema me u tabloidima jer vodim poprilično dosadan život

Autor: | 11/03/2017

0

 

U okviru novog noćnog programa Televizije Pink sredom od ponoći gledamo emisiju "Rada sam" koju uređuje i vodi Rada Radenović. Dugogodišnja novinarka "ružičaste" TV vratila se pred ekrane posle više od pet godina pauze i u dogovoru sa menadžmentom Pinka počela da radi uživo dvosatni program.

- Imala sam podršku čelnih ljudi TV Pink, gde sam zaposlena od 2002. godine. Vratila sam se pred kamere tek kad sam osetila da sam spremna, a to se poklopilo i sa konceptom noćnog programa. Priželjkivala sam neki veliki projekat i, eto, sve se dogodilo baš kada je trebalo - kaže ona.

Rada je u februaru 2010. rodila sina Petra, kojem se maksimalno posvetila, sve do njegovog polaska u školu.

- Imala sam veliko razumevanje na Pinku i podržali su moj izbor da budem uz njega stalno. Nisam imala ni dadilje, ni vaspitačice. Petrov tata živi u drugoj državi, pa sam bila i otac i majka sve ove godine. On je, naravno, u kontaktu sa ocem, a i ja imam sa njim odličan odnos - kaže Rada, a piše sajt novosti.rs.

Rada Radenović jedva čeka da stane pred kamere: Moji gosti biće oduševljeni emisijom jer mnogo toga ne očekuju

 

Na pitanje da li je sa gostima na "ti" ili na "vi" tokom intervjua, ona kaže:

- Atmosfera emisije zahteva određenu bliskost sa gostom, koja ne mora da podrazumeva prelazak na "ti", ali u slučajevima kada je taj prelazak spontan, onda to ne deluje rogobatno. Ipak, nije lako nekoga "odvesti u krevet", a da ste sa njim na "vi". Naravno, ima ličnosti kojima bih sigurno persirala.

Ona kaže da bi volela da ugosti mnoge poznate ličnosti.

- Recimo, Nedu Arnerić jer mi je ona veoma inspirativna, zatim Marinu Tucaković, Žarka Paspalja, Predraga Živkovića Tozovca, Petra Božovića, Miru Banjac, Emira Kusturicu, Aleksandra Šapića. Zvala sam i Milicu Dabović, ali su joj advokati savetovali da trenutno ne govori za medije. Ona bi, da živi u Americi, bila gost kod Opre Vinfri ili Elen Dedženeris, ali ne da bi delila svoju intimu i detalje onoga što joj se dogodilo, već da ukaže na to da se nasilje ne dešava samo neukim ženama ili onima na ivici siromaštva, već da ono može da se dogodi i ostvarenim damama sa uspešnim karijerama. Zbog toga sam želela da bude gost moje emisije.

Pošto sagovornicima postavlja intimna pitanja, Rada je objasnila i gde postavlja granicu.

- Diskutabilno je šta je to intimno. Nekada odgovor na jednostavno pitanje "Šta želiš za rođendan?" može da otkrije više nego pitanje "da li si i kada uradio neku hiruršku intervenciju?" Intervju kao formu volim, jer kroz njega otkrivate veliki deo nečije ličnosti. A sagovornici postavljaju granicu i odlučuju dokle će se otvoriti.

Rada Radenović: Dejan i ja nikada nismo živeli zajedno, ali smo Petra dobili iz najveće ljubavi

Na opsaku da su i njoj postavljali intimna pitanja, ali da ona na njih nije odgovarala, Rada kaže:

- Nemam šta da krijem, a sebe ne doživljavam kao javno dobro, već kao javnu ličnost. Ja sam samo novinar koji se, za razliku od nekih kolega, slika za TV i možda sam zato zanimljivija.

Ona smatra da nije previše zanimljiva tabloidima.

- Samo zato što sam TV lice, ali već dugo ne izlazim, nemam afere, ni nekog poznatog dečka, vodim običan život tridesetsedmogodišnje Srpkinje koja živi u Beogradu. Za tabloide je to poprilično dosadan život. Nisam glumica ili pevačica, pa da kroz medije nalazim nove angažmane. I pored svega, razumem kolege kojima od takvih tekstova zavisi tiraž. Ali naši tabloidi su bezazleni u odnosu na one koji se štampaju u inostranstvu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs arhiva Hello!
Tagovi: rada radenović