Branka Katić: U filmu "Slatko od snova" sam naučila da narodne pevačice nisu neke strašne spodobe

Branka Katić: U filmu "Slatko od snova" sam naučila da narodne pevačice nisu neke strašne spodobe

Autor: | 01/06/2017

0

Branka Katić je svoj prvi stan kupila zahvaljujući Dragani Mirković. Glumica je 1994. godine igrala devojku Đinu u filmu „Slatko od snova“, u kojem se kao glavni lik Deni pojavljuje pevačica, koja je i finansirala snimanje.

Pošto je Brankin honorar bio odličan, udružila se s rođenom sestrom, pa su novac uložile u nekretninu.

- Zafrkavala sam se da ću na nekoliko kvadrata stana koji smo sestra i ja kupile staviti mesinganu pločicu „Slatko od snova“. Shvatila sam da ne može sve što radimo da bude umetnost, od nečega moraju i računi da se plate. Ako pogledaš taj film, videćeš da se trudim, nisam ga odradila levom nogom - rekla je svojevremeno Branka Katić za Nedeljnik.

 

Ona je tada istakla da je „Slatko od snova“ jedan od njenih gorih filmova, ali da je Dragana Mirković veliki profesionalac.

- Srđan Dragojević je popravljao taj scenario, bila je priča i da će ga režirati, ali na kraju nije. Na tom filmu sam naučila da narodne pevačice nisu neke strašne spodobe. Dragana Mirković je bila vrlo korektna, veliki profesionalac. Kad je producent Raka Đokić tokom snimanja preminuo, ona je svakog vikenda odlazila u Nemačku da peva i od tih tezgi donosila novac za završetak snimanja - ispričala je Branka.

 

I Dragana ima samo lepe reči za Katićku.

- Branka je prvenstveno divna osoba, koja ne zaboravlja. O njoj kao glumici imam samo reči hvale. Svojom pozitivnošću mi je učinila lakšim snimanje filma, zbog kojeg imam i lepe, ali i vrlo tužne uspomene. Hvala joj na tome - izjavila je pevačica za Kurir.

A vi pokušajte da otkrijete ko se sve pojavljuje u ova tri isečka iz filma!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti