Suzana Mančić u paklu vatrene stihije u Grčkoj: Hvala dragom Bogu da niko nije nastradao!

Suzana Mančić u paklu vatrene stihije u Grčkoj: Hvala dragom Bogu da niko nije nastradao!

Autor: | 22/08/2017

0

Suzana Mančić je zbog požara jedva izvukla živu glavu sa ostrva Kitera! Najpopularnija loto devojka boravila je sa verenikom Simonom Ocomokosom u ovom grčkom odmaralištu u momentu kad je vatra zahvatila veći deo šume.

- Ljudi moji, ono je bilo strašno! U trenutku vidite dim u šumi, a već u narednom kako ozbiljan plamen guta sve pred sobom. U tim trenucima ne znaš šta da radiš. Ljude je uhvatila panika, počeli su da beže, da vrište. Nije mi bilo svejedno, samo sam uhvatila Simicu za ruku da se u celoj onoj gužvi i frci ne izgubimo nas dvoje - započinje priču Suzana.

Ona kaže da je prisustvovala užasnim scenama, koje neće zaboraviti nikada u životu:

- Vrlo brzo nam je policija javila da treba da se spremimo za evakuaciju. U trenutku ne znaš ni gde da ideš ni šta da pokupiš. Mozak ti blokira u momentu, ali hvala Bogu da smo se vrlo brzo opasuljili. To je odmaralište gde su pretežno porodice sa decom, ima i dosta starijih ljudi, ne možete da zamislite haos koji je izbio. Svi su pokupili samo najosnovnije stvari i počeli da beže jer se nije znalo kad će vatrogasci uspeti da obuzdaju tu vatrenu stihiju - objašnjava Mančićka za Informer.

Suzana Mančić: U životu je važno sačekati pravi trenutak, dobro ga proceniti i ne pucati u prazno

Voditeljka kaže da je problem nastao kada su morali da se evakuišu sa ostrva:

- Prvo smo krenuli ka aerodromu da se evakuišemo, ali smo otprilike na pola puta saznali da su svi letovi otkazani zbog gustog dima. Da vam ne pričam koja se kolona i gužva stvorila na toj deonici.

Ipak, njen verenik Simon Ocomokos je relativno brzo uspeo da se čuje sa prijateljima koji imaju brod.

- Simon je sve vreme bio na telefonu. Njegov dugogodišnji prijatelj ima brod i sva sreća da su bili udaljeni od Kitere svega 15 minuta, tako da je brzo došao po nas. Svi smo se potrpali kod njega. Zvali smo sa nama i ljude koje znamo i koje ne znamo. Brzo posle našeg ukrcavanja nestalo je i struje i signala za mobilni. Na sreću, i ostali brodovi koji su bili u neposrednoj blizini pokupili su sve turiste, tako da je taj deo ostrva gde je bio haos brzo evakuisan. Hvala dragom Bogu da niko nije nastradao.

Suzana u šali dodaje da će sledeći put dobro razmisliti kada bude birala ostrvo koje žele da istražuju.

- Nama je uvek polazna tačka Pilion. Odatle onda idemo na druge lokacije. To nam je postala tradicija, da istražujemo nove predele i ostrva. Vala, sledeći put biram mesta gde ima manje šume i mogućnosti da se desi neki problem. Šalim se, naravno, takve stvari ne možeš da predvidiš. Sad mi je smešno, a u tim momentima nije bilo ni najmanje.

hellomagazin.rs Luka Šarac
Tagovi: Suzana Mančić