Halid Bešlić: Imam želju da snimim još jedan album, koji će sigurno biti posljednji

Halid Bešlić: Imam želju da snimim još jedan album, koji će sigurno biti posljednji

Autor: | 31/08/2017

0

Legenda narodne muzike Halid Bešlić, pre nastupa na „Rujanfestu“ 16. septembra u Hrvatskoj, odmara se u Sarajevu, gde vreme uglavnom provodi s porodicom.

Jutarnju kafu pije prelistavajući štampu.

- Običaj mi je da uz jutarnju kafu čitam novine. Slabo koristim internet. Navikao sam da vesti saznajem iz novina, ne ukidam tu tradiciju – govori Bešlić veselim glasom.

Koje vesti Vas posebno zanimaju?

- Uopšte vesti, najviše sport čitam, a politiku izbegavam u potpunosti.

Osim sporta, šta Vas još zanima?

- Postoje različite informacije koje su vrlo bitne, među kojima su, osim sporta, crna hronika, onda i džet set.

Kako se oslobađate crnih misli?

- Inače sam pozitivac i uvek gledam napred. Ne osvrćem se na prošlost, jer to zna više da me optereti nego problemi koji tek slede. Savetujem ljudima neka puste po strani probleme koji su prošli, jer ih takve stvari mogu samo odvući nazad.

Pripremate li nove pesme?

- Da, na lageru imam sedam-osam pesama. Samo je do mene, nedostaje mi volje da uđem u studio i to snimim. Znate kako je, više se CD-ovi ne snimaju, ali ja imam želju da snimim još jedan, koji će sigurno biti poslednji. S pesmama sam pri kraju, samo dok me prođe ta prezasićenost, biće snimljen CD.

Nedavno ste boravili u Neumu, gdje ste na plaži i zapjevali.

- Danas, čim usta otvoriš, neko te snimi i objavi, tako da se sve brzo čuje i sazna. Uglavnom u Neumu je bilo jedno umetničko društvo iz Tešnja i taj dan kada smo se sreli, svirali su, pevali, pa im se tako i ja pridružim. Bilo je lepo i simpatično.

 

Dolaze li Vam unuci, kako vreme provodite s njima?

- Svaki dan su tu, igramo se, vodim ih gde požele. Svaki zahtev koji imaju deda im ispuni, oni okom, a ja skokom. Ja sam im kao tata, i pitam se o svemu.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages
Tagovi: halid bešlić

Pročitajte još

Najnovije vesti