Đole Đogani:  Ako u braku izgledate lepo i zadovoljno, to je zasluga druge strane

Đole Đogani: Ako u braku izgledate lepo i zadovoljno, to je zasluga druge strane

Autor: | 01/09/2017

0

Ima pedeset sedam godina, telo na kojem bi mu pozavideli i duplo mlađi muškarci i, mada je već i deda, mnogi ga smatraju najzgodnijim muškarcem na javnoj sceni. Poslednjih sedam godina Đole Đogani letuje u Crnoj Gori, a svako njegovo pojavljivanje na plaži po običaju prate bombastični naslovi. Poznati muzičar ne krije da mu komplimenti prijaju, ali napominje da na telu, kao i na duhovnoj strani ličnosti, godinama konstantno radi.

- Putovao sam svuda i obišao sva ekskluzivna letovališta, od Italije, preko Grčke i Turske, do Egipta. Kada mi se majka 2010. razbolela, tražio sam mesto dovoljno blizu da, ako zatreba, mogu brzo da se vratim u Beograd. Izbor je pao na Bečiće, a čim sam shvatio da hotel u kojem sam odseo nudi savršenu uslugu, više nije bilo dileme gde ću letovati ubuduće. Poslednjih sedam godina odlazim u isto mesto iz prostog razloga što tamo imam sve što “čoveku duša ište”, a ne da bih se slikao, što neki misle - kaže Đole koji je, hteo ne hteo, omiljena meta paparaca.

- U početku sam pokušavao da izbegnem predstavnike medija, ali mnogi to nisu želeli da prihvate, pa su pisali kojekakve tekstove. Sad pustim da me islikaju čim dođem, mada im uvek kažem: “Čekajte da malo pocrnim, još ću bolje izgledati”. Šalu na stranu, kad prođe taj prvi talas interesovanja, narednih desetak dana na miru uživam sa porodicom. Uz mene su Vesna i naša deca, kao i ćerke iz prvog braka i unuka. Svi su na oku i sve mi je na dohvat ruke.

Popularni denser ne krije da mu laska što ga smatraju najzgodnijim muškarcem na javnoj sceni, iako skromno dodaje da ima i zgodnijih i mlađih, a još više mu prija saznanje da je mnogo onih koji o njemu govore s poštovanjem.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/dole-dogani-tesko-sam-podneo-razvod-od-slade-mislio-sam-da-cu-zivot-provesti-sa-njom/

- Shvatili su da je sve što sam do sada postigao “na mestu”. Svakodnevno radim na sebi; ne samo na svom telu, već i na duhu. Vodim računa o načinu ishrane. Nije mi strano da pojedem sladoled ili popijem pivo, ali ni u čemu ne preterujem. Dva do tri puta nedeljno sam u teretani: radim kardioprogram, vežbe sa malim tegovima i plesne koreografije za razgibavanje. Nikada nisam težio tome da “nagruvam” mišiće, već da budem vitalan. Dosta vremena provodim u igri ili na bazenu sa decom, što takođe utiče na moju kondiciju.

Upotrebu kozmetike smatra sastavnim delom higijene, pa i kulture života.

- Od dvadeset pete godine koristim kreme za telo, s vremenom sam uključio i antiejdž preparate za negu lica, proizvode koji “hrane” kosu. Pijem suplemente kako bih nadoknadio nedostatak enzima „q-10“ i „omega-3“ masnih kiselina koji utiču na elastičnost kože. Nema tu mnogo misterije, ako na ovom suncu ne zalivate baštu, zemlja će ispucati, a trava požuteti. U dvorištu koje ima prskalice, raste samo divno zelenilo. Godine su samo broj. Proslavio sam pedeset sedmi rođendan, ali ni u jednom segmentu života ne osećam se gore nego kad sam imao trideset godina, šta više. Kao mlađi plašio sam se onoga što me čeka, a sad opušteno prihvatam sve što mi dolazi. Osećam se slobodnije, lepše i bolje. Iskustvo te nauči da od života uzimaš samo ono što je dobro, uključujući ljude koji ti prijaju. Spreman si da napraviš selekciju, ne opterećujući se šta će ko misliti. Uživam u svakom trenutku.

Svestan da je na meti ženskih pogleda, filozofski konstatuje:

- Lepo je kad te neko posmatra s poštovanjem, kao sliku. Moja žena je umetnik koji je naslikao tu sliku, naravno da nije ljubomorna kad je publika gleda. Ako ste u braku i izgledate lepo i zadovoljno, to je zasluga druge strane. I ja sam srećan kad se drugi dive Vesni, koja je lepa i privlačna žena. Na kraju krajeva, ona pripada samo meni, a ja samo njoj.

Eva Čubrović Nikola Tomić