Aleksandra Slađana Milošević razočarana u Fejsbuk prijateljstva: Dragi prijatelji moraću da vas brišem!

Aleksandra Slađana Milošević razočarana u Fejsbuk prijateljstva: Dragi prijatelji moraću da vas brišem!

Autor: | 24/09/2017

0

Aleksandra Slađana Milošević, pop ikona uz čiju muziku i pesme su stasavale mnoge generacije, već dugi niz godina stvara u oblasti književnosti, a njeno autorsko-enciklopedijsko delo "Civilizacija i žena - Muška žena" kome je posvetila 11 godina života, predstavlja deo njene bogate duše kojom kreira umetnost već 40 godina.

Slađana je, poput svih nas, neko ko ima profil na društvenoj mreži Fejsbuk, mreži gde se sklapaju prijateljstva, gde se aktivno učestvuje u diskusiji, gde se prijatelji nalaze na listi jer su prijatelji...

Ali, kada shvatite da interakcija između vas i njih postoji samo kada su trivijalne i beznačajne stvari u pitanju, kada su sličice zanimljivije od poruka koje imaju težinu, koje se tiču svih nas, koje govore o vama, o umetnosti koju stvarate, onda zastanete i odlučite da napravite rezove. To je uradila i Aleksandra na svom Fejsbuk profilu obrativši se svim svojim prijateljima jednim postom koji vam prenosimo u celosti:

- Dragi prijatelji, moraću da vas, mnoge, brišem! Zašto? Kada god postavim svoje umetničke radove, književne, muzičke ili iz oblasti društenog aktivizma, vi zatajite. Ne zanima vas, ne čitate, ne slušate, ne komentarišete. Moje autorsko-enciklopedijsko delo "Civilizacija i žena - Muška žena" kome sam posvetila 11 godina života, u stvari čitav život, nije vaša tema. Ne primećujete, ne kupujete knjige.
FB nije slikovnica a vidim da jedino lepe slike izazivaju vaš interes.
Vaši životi su okrenuti drugim sadržajima i to prihvatam. Međutim, moj život čine moja umetnost i rad. Ne mogu da se družim na drugoj osnovi. Umetnost i rad su centralni sadržaji mog zivota i ako to ne možemo podeliti, onda nemamo razloga da delimo ni ovu stranicu.
Molim vas da se sami unfriendujete, što pre.
Više hiljada ljudi traži moje FB prijateljstvo ali su mesta na profilu zauzeta. Budite ljubazni i oslobodite ih sami.
Želm vam sve najbolje. Ostajte u miru!
P.S. Ako slučajno i neopravdano nekoga obrišem, izvinjavam se i molim vas ne ljutite se, već me opomenite da vas vratim na listu.

Slađana Milošević: Nema većeg zadovoljstva nego kada svoj odraz s ponosom možete da gledate u ogledalu

Nakon ovog posta mnogi su se sami predložili za sklanjanje sa liste prijatelja:

- Draga Slađana, fejsbuk prijateljstva po meni podrazumevaju uzajamnost i praćenja i poštovanja rada. Ako ja vas desetine puta podržim, a vi mene i moj rad ne, i ne primećujete ga onda to po meni nije korektno. Tako da ću se ja prva izbrisati sa liste vaših prijatelja, jer po meni i fejs prijateljstvo treba da je uzajamno.

- I one koje volimo moramo pustiti u ime umetničke slobode, izbora i stvaralaštva. Sličan se sličnom raduje. Ako iz kvantiteta nema kvaliteta, a NEMA, normalno je postaviti prioritete u životu. Rado ustupam svoje mesto onima koji mnogo više mogu da doprinesu stvaraocu. Slađana puno sreće.

- Neki nemaju posao, nemamo ni para... Obrišite me slobodno. Šta ću kad nemam para za vaše knjige.

Dok su drugi bili na strani umetnice i opravdali i shvatili njenu poruku:

- Draga Slađana,Vi ste kraljica muzike! Jedinstvena i neponovljiva pojava na ovom našem balkanskom nebu. Ja volim da kažem, srpska Nina Hagen. Ispred svog vremena.

hellomagazin.rs/m.g. Luka Šarac

Pročitajte još