Aleksandar Šapić i posle osam godina nepobediv: Njegov penal ne brane ni dva golmana (video)

Aleksandar Šapić i posle osam godina nepobediv: Njegov penal ne brane ni dva golmana (video)

Autor: | 24/09/2017

0

Aleksandar Šapić vratio se vaterpolu posle osam godina! Legendarni srpski reprezentativac igrao je u italijanskom Portofinu revijalni meč.

- Dobio poziv da nastupim za "Tim sveta" protiv reprezentacije Italije. Rekoh ljudi, pa ja ne igram već skoro 10 godina. Kažu mi, da su od bivših igrača još zvali i mog nekada saigrača u Savoni i jednog od najboljih igrača svih vremena Mađara Kašaša i nekadašnjeg španskog centra Pereza (to je ovaj što se malo rvemo na slici). Trener će nam biti Vlada Vujasinović, a igraćemo sa sadašnjim najboljim svetskim igračima Suknom, Ivovićem, Filipovićem...protiv najboljeg tima Italije. Eto, biće zanimljivo, ako se nas trojica "matoraca" ne podavimo! - poručio je Šapić pre turnira uz adekvatnu fotografiju.

A post shared by Aleksandar Šapić (@acasapic) on Aug 12, 2017 at 10:51am PDT


S jedne strane našli su se najveći italijanski asovi, predvođeni selektorom Alesandrom Kampanjom, a s druge strane su, pored Šapića, bili Filip Filipović, Dušan Mandić, Tamaš Kašaš, Stefano Tempesti, Petar Muslim, Giljermo Molina, Sandro Sukno... Ekipu "All-stars" vodio je Vladimir Vujasinović.

Da Šapić i dalje ima top u ruci videlo se kada je Kampanja poslao dvojicu golmana da mu brane peterac. Naravno, nisu uspeli da zaustave projektil predsednika Opštine Novi Beograd.

- Kampanja ubacio dva golmana da mi brane penal, ali nisam podlegao pritisku i provokaciji - poručio je Šapić uz video kao dokaz.

A post shared by Aleksandar Šapić (@acasapic) on Sep 23, 2017 at 10:18am PDT

Aleksandar je veče pred meč vežbao svoj šut sa starim drugarima u bazenu.

A post shared by Aleksandar Šapić (@acasapic) on Sep 22, 2017 at 3:14pm PDT

Utakmica je bila idealna i da se ponovo sretnu neki stari asovi, protivnici ali i veliki prijatelji.

A kao što se i očekivalo od ovakvog meča, gde su asovi pokazali da zaista nisu za "staro gvožđe", rezultat je bio nerešen.

A izgleda da Aleksandar i dalje vodi računa o svojoj formi, jer razlike između nekada i sada, gotovo i da nema.

hellomagazin.rs/m.g. Mirko Tabašević