Džej Ramadanovski: Poželeo sam da legnem i više nikada se ne probudim

Džej Ramadanovski: Poželeo sam da legnem i više nikada se ne probudim

Autor: | 26/10/2017

0

Folk pevač, Džej Ramadanovski, koji je pre četiri meseca imao hiruršku intervenciju srčanih zalistaka, priznaje da se veoma plašio odlaska "pod nož" i da mu je svašta u tim trenucima prolazilo kroz glavu.

- Mene kada ljudi vide nikada ne bi pomislili da imam problema sa srcem. Ali znate kako se kaže: spolja gladac, a unutra jadac. I onda su mi doktori još pre godinu dana rekli: "Moraš da operišeš srce ako nećeš da umreš." Bilo mi je teško. U jednom trenutku sam pomislio: "Što, bre, ne crknem! Da legnem i više nikada se ne probudim i da me ujutru ne sačekaju svi problemi - kaže folker i objašnjava kako se rešio loših misli:

- Svima nama tako nekad dođe u životu, sve nam se smuči... Ali me onda prijatelji urazume, a imam i dve ćerke, unuka... Iako sam mangup, priznajem da sam se mnogo uplašio smrti. Ovo nije bila nimalo naivna operacija. Nije ti svejedno kada ideš da te seku, a nemoćan si. Mnogo se zahvaljujem doktoru Lauferu što mi je spasio život.

Ramadanovski opisuje kako je izgledao trenutak kada se probudio iz anestezije.

- Bio sam jedan dan u šok-sobi. Hteo sam da ustanem iz kreveta. Krenem da čupam onaj dren što su mi stavili, oću u ve-ce. Neki Nemac koji je bio sa mnom u sobi mi viče: "Ne, ne!" Ja, bre, nisam uopšte provalio da su mene već operisali. Mogao sam normalno da hodam. Tehničar mi doneo ona kolica, a ja neću namerno da sednem, ma, haos sam napravio. Pa onda nađem štek u bolnici i odem da povučem nekoliko dimova - otkriva anegdote iz bolnice sagovornik Informera.

Džej objašnjava da je samo pukom srećom uspeo brzo da se oporavi i ponovo zapeva:

- Imao sam sreće što mi nisu lomili grudni koš, jer onda ne bih mogao da pevam još četiri meseca. "Uradili su me" najnovijom tehnologijom, pa posle četiri nedelje mogu da razmišljam o nastupima. Sada moram da mirujem i to me psihički ubija jer hoću što pre da se vratim pevanju. Svi su pričali da ne mogu više da krkljam. Govorili su da mi je to od alkohola, cigareta, ali meni je sve to bilo zbog zalistaka na srcu. Evo, poručujem im da mi se sada glas vratio, da ne brinu.

Najomiljeniji pevač u Srbiji naglašava da je zahvalan Bogu što je danas živ i zdrav.

- Ovo mi je bio jedan od najtežih trenutaka u životu. Moje ćerke su mnogo brinule. Starija Ana se još nekako i držala, a Marija je kukala i plakala. I unuk je pitao za mene: "Kad će deda da izađe iz bolnice da mi kupi auto". I bivša žena Nada je svaki dan pitala za mene i ridala. Ali sudbina je sudbina, od nje ne možeš da pobegneš. Kako živiš, tako ti bude. Zalisci na srcu su posledica mog nezdravog života, nespavanja i cigareta. Hvala dragom Bogu što me je sačuvao i dao mi još jednu šansu. Imao sam ja mnogo grehova, ali ne neke velike. Drugima sam pomagao, bio sam dobar za druge, a loš za sebe - dodaje Džej.

Folker priznaje da mu je najteže palo to što je morao drastično da smanji pušenje.

- Doktor me je stegao oko cigareta, rekao mi je: "Znam da ne mogu da ti zabranim cigarete, ali moraš da ih smanjiš." I sada ja, koji pušim od desete godine, smem samo osam cigareta dnevno. Od alkohola mogu da pijem samo razblaženi špricer. Nekad uz doručak uzmem jednu rakijicu, uz ručak pivo i to je sve. Lepo mi je doktor rekao: "Ili ćeš da živiš ili ćeš da rikneš ako se ne odrekneš poroka" - iskren je Džej.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages