Tijana Prica: Posle venčanja u Sloveniji, crkvena ceremonija u Beogradu

Tijana Prica: Posle venčanja u Sloveniji, crkvena ceremonija u Beogradu

Autor: | 28/10/2017

0

Posle bajkovitog građanskog venčanja u Sloveniji, voditeljka emisije “Premijera vikend specijal” televizije “Pink” Tijana Prica i njen izabranik Bojan Pecić ponovo su izgovorili sudbonosno “da”. Ovog puta u Beogradu. Za razliku od intimne ceremonije u dvorcu “Otočec”, koju su u prisustvu porodice i kumova upriličili u junu, bračne zavete pred Bogom dali su pred velikim brojem prijatelja, članova familije i saradnika. Venčanje u „Sabornoj crkvi“ bio je izuzetno emotivan trenutak za mladence.

- Kada smo krenuli prema oltaru, videli smo da nas tamo čeka Bojanov ujak, penzionisani rektor Srpske pravoslavne bogoslovije “Sveti Sava”, protojerej-stavrofor doktor Dragan Protić, koji nam je tim gestom ukazao veliku čast. Oltar je bio otvoren, što, inače, nije slučaj, i cela ceremonija bila je izuzetno lepa i dirljiva. Krune koje nam je stavio su iste one koje su princ Filip i princeza Danica nosili nedavno na venčanju. Mi smo prvi koji su ih koristili posle njih.

Svaki detalj svečanog dana pažljivo je planiran, pa je i realizacija bila besprekorna.

- Naša velika mrsna pravoslavna svadba sa tri stotine zvanica osmišljena je još pre godinu dana. Želela sam da bude drugačija, da ima sadržaj i da u moderan koncept uklopimo i tradiciju. U “Sonata Opening Conceptu”, gde smo pravili slavlje, stigli smo u oldtajmeru iz tridesetih godina prošlog veka, na opšte oduševljenje gostiju, ali to je bio samo početak iznenađenja koje smo pripremili - priča mlada voditeljka, koja je uz bezuslovnu podršku mladoženje ispunila životnu želju o venčanju iz bajke.

- Želeli smo da taj dan bude poseban u pravom smislu reči i dali smo sve od sebe da tako bude. Najviše vremena posvetila sam dekoraciji prostora, što i priliči nama ženama. Moja zamisao bila je da prostor pretvorimo u Pepeljugin vrt i oduševila sam se kada sam pronašla cvećaru sa tim imenom. Ispunila sam i tu svoju želju, a naši gosti neprestano su komentarisali da je ambijent nestvaran.

Dašak magije unela je i odabirom venčanice, čiji kroj neodoljivo podseća na haljinu iz Diznijevog animiranog filma “Pepeljuga”. Uz osmeh kao najlepši asesoar, šarmantna Tijana ponovo je zablistala u ulozi mlade, sa izabranikom koji je za ovu priliku odabrao elegantno klasično odelo. Koliko su bili temeljni u organizaciji možda najbolje govori informacija da su se pripremali uz profesionalnu pomoć.

- Bojan i ja želeli smo da prvi svadbeni ples izgleda čarobno. Zato smo išli u plesnu školu, kao i na časove folklora, gde smo uvežbali koreografiju za tačku koju smo izveli sa kulturno-umetničkim društvom. Roditeljima je najveće iznenađenje bio trenutak kada smo jedno drugom zapevali.

Među najveselijim zvanicama bile su Tijanine kolege iz “Premijere”, kao i koleginice Ivana Baltić i Vesna Dedić, a glumica Mirka Vasiljević oduševila je prisutne kada je pokazala kako igra kolo. Pored čestitki i vrednih poklona, mladencima su gosti poželeli da naredno slavlje bude što pre, u čast proširenja porodice, što bi bila kruna ljubavne priče koja traje punu deceniju.

 

 

Deana Đukić „Video studio“
Tagovi: Tijana Prica