Vesna Dedić:  Žena koja nije srećna ne može sebi da bude lepa

Vesna Dedić: Žena koja nije srećna ne može sebi da bude lepa

Autor: | 14/11/2017

0

Vesna Dedić, novinarka i književnica, za malo više od mesec dana napuniće pedeset godina, ali, baš kao u poznatoj reklami - nema bore da to i dokaže. Da vodi računa o nezi lica i tela jasno je na prvi pogled, a sada je otišla korak dalje i lansirala sopstveni parfem “Seti se by Vesna Dedić”

Kakav je vaš odgovor na trend “terora mladosti”?

- Niti ga pratim, niti mu se opirem. Živim prateći svoju energiju i potrebe svog tela i duha. Ne slušam kada mi kažu da bih mogla da ubrizgam botoks u bore na čelu, niti da ne priliči nekom od pedeset godina da živi ritmom dvadesetogodišnjakinje. Ne volim lica na kojima se ne vide tragovi iskustva, ali nije lepo videti ni kada je neko digao ruke od sebe. Čovek mora da nađe meru između hedonizma i asketizma, mode i pomodarstva, terora mladosti i negovane spoljašnjosti.

Vesna Dedić: Svaka žena koja odluči da se razvede dobije neku čudesnu energiju

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Aug 13, 2017 at 2:27pm PDT

Kojim intenzitetom i u kom pravcu se menjao vaš način nege?

- Mislim da treba slušati svoje telo, koje uvek daje signale šta mu je potrebno. Pre nekoliko godina izbacila sam iz ishrane pohovano i suhomesnate proizvode, ne da bih bila mršavija, već sam osetila da mi te namirnice oduzimaju energiju. Prestala sam da pušim, redovno vežbam da bih sačuvala kondiciju za ritam života koji sam odabrala. Jednom godišnje idem na sistematski pregled jer je zdravlje preduslov svega. Kada sam primetila da moje lice i telo gube svežinu, potražila sam savete nutricioniste, dermatologa i kozmetičara. Trudim se da njihova uputstva sprovodim u delo, ali dajem sebi slobodu da zgrešim.

Da li ste od žena koje se revnosno pridržavaju bjuti-rutine ili ima dana kada jednostavno kažete “mrzi me da stavim kremu”?

- Ne volim da se šminkam i ne šminkam se osim za potrebe snimanja. Sve ostalo nikad ne preskačem. Možda i preterujem jer se nekoliko puta dnevno tuširam i nanosim kreme. Jednom nedeljno obavezno idem na masažu, koristim dobra sredstva za piling i fine kupke koje me relaksiraju. Meni je imperativ lepote negovana kosa i koža, čistoća u svakom smislu.

Vesna Dedić o tamnoj strani ljubavi: Mnogo je bolje boriti se, nego ostati i trpeti nasilje

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Sep 26, 2016 at 7:44am PDT

Postoji li period u životu kada niste voleli svoj odraz u ogledalu?

- I periodi i dani. Žena koja nije srećna ne može sebi da bude lepa. Ne volim svoj odraz u ogledalu ni u periodu kada mesecima intenzivno pišem, i po petnaest sati dnevno. Dugotrajno sedenje i neispavanost, logično, ostavljaju tragove i na licu i na telu. Sećam se i faze kada sam se u trudnoći ugojila dvadeset devet kilograma. Teško sam ih skidala, tim pre što sam i privatno bila nezadovoljna.

Koliko ste hrabri da probate novotarije na polju nege lica i tela?

- Nisam hrabra, ali sam veliki pristalica svih dermatoloških i kozmetičkih metoda koje utiču da koža dobije ono što s godinama gubi. Odlazim na tretmane zahvaljujući kojima da delujem mlađe, već negovano i sveže. Posle četrdesete otkrila sam biorevitalizaciju i mezoterapiju, a jednom mesečno idem na hidradermiju. Nikad ne pitam šta mi rade, već verujem u stručnost. Mogla bih i bolje da izgledam kad bih imala vremena.

Da li biste bili spremni da zarad lepote odete “pod nož”?

- Toliko mana imam da sam odavno mogla “pod nož”, ali to nikada nisam poželela jer te mane nisu uticale na moj osećaj privlačnosti i ženstvenosti. Onog trenutka kad mi zaista bude nešto smetalo i uticalo da se osećam manje ženstvenom potražiću pomoć estetskog hirurga.

Kako negujete kožu i kosu kad počnu hladni dani?

- Imam gustu, ali suvu kosu, pa redovno stavljam pakovanja i ponekad ricinusovo ulje. Na lice po nekoliko puta dnevno nanosim kremu i osvežavam ga aktivnim kiseonikom sa antimikrobnim delovanjem.

Da li je lansiranje sopstvenog parfema odraz ekstravagancije?

- Ne. Nikada nisam bila ekstravagantna. Miris u nama budi emocije, bilo da je reč o mirisu kolača, vanile, cimeta, sarme ili o mirisu parfema. Pošto ja pišem ljubavne romane koje uvek ilustrujem pesmama uz koje su se junaci voleli, poželela sam da čitateljkama podarim i parfem koji će ih podsetiti na trenutke kada su bile voljene.

Po čemu je parfem “Seti se” drugačiji od ostalih?

- Kreirala sam ga uz pomoć nekoliko zgodnih i šarmantnih muškaraca sa idejom da to bude miris koji će u njima podstaći potrebu da ženu koja ga nosi zagrle i poljube. Sam naziv “Seti se” znači baš to - tu sam, pored tebe sam, otkaži sastanak, ostavi čašu, daljinski upravljač... Seti se da je vreme za poljubac.

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Oct 17, 2017 at 9:07am PDT


Kad ste sebi najlepši?

- Sebi sam najlepša kada vidim osmeh i zadovoljstvo na licu svog deteta. Njena sreća ozari i mene i u trenutku se prolepšam. Naravno, kao svaka žena, najlepša sam kada sam pored nekog ko me gleda kao da sam jedina i najbolja.

Eva Čubrović Mirko Tabašević/Instagram/Vesna Dedic
Tagovi: vesna dedić

Pročitajte još

Najnovije vesti