Suzana Mančić: Romantična poseta Krakovu

Suzana Mančić: Romantična poseta Krakovu

Autor: | 18/01/2016

0


Voditeljka emisije "Suzanin izbor" na televiziji Kopernikus Suzana Mančić i njen emotivni partner Simenon Ocomokos nedavno su bili u Krakovu, gde su proveli pet nazaboravnih dana.

Skladan par prvo je želeo da sa prijateljima ode na jug Francuske, ali su posle terorističkih napada u toj zemlji promenili plan.

- Na predlog moje sestričine, koja je dva fakultetska semstra provela u Poljskoj, otišli smo u Krakov i nismo pogrešili. Reč je o prelepom gradu u kome su sačuvani kulturno istorijski-spomenici još iz 12. veka. Imali smo priliku da posetimo fabriku Oskara Šindlera, koji je u Drugom svetskom ratu spasio bar hiljadu i dve stotine Jevreja od nacista, što je bilo potresno iskustvo. Videli smo neke pisane poruke režisera Romana Polanskog iz tog vremena. i sliku Leonarda Da Vinčija "Portret dame sa hermelinom" - priča Suzana.


- Iako smo bili sami na putu, uopšte nam nije bilo dosadno. Posetili smo mnoge zanimljive restorane među kojima je bio i jedan u hotelu Kopernikus, koji se nalazi u zgradi u kojoj je čuveni astronom studirao. Poljska nacionalna kuhinja nas je oduševila, a vrlo je slična našoj, a najviše me je iznenadilo to što imaju predivnu čokoladu kojoj nismo mogli da odolimo - zakljčuje lepa voditeljka.

Komentari (0)

Loading
Hello! Hello!
Tagovi: Suzana Mančić

Pročitajte još