Omaž Bouviju u Beogradu

Omaž Bouviju u Beogradu

Autor: | 19/01/2016

0

Beograd će odati počast nedavno preminulom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju omažom koji će biti organizovan 5. maja u Kinoteci, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić posle sastanka sa organizatorima izložbe Barbarom Garčević i producentom Sergejom Trifunovićem.

U okviru omaža Beograđani će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića.

Pored toga građani će moći da vide i izložbu dela domaćih umetnika koja su posvećena Bouviju ili ispirisana njegovima delom, reviju filmova u kojima je igrao Dejvid Bouvi, dok će u Akademskom parku biti organizovan koncert posvećen Bouviju na kome će učestvovati poznati domaći muzičari, najavio je gradski menadžer.

- Hvala Beogradu zato što je prihvatio da organizujemo ovaj omaž jer nema grada u ovom delu Evrope koji je pre zaslužio da se to dogovori od našeg grada zbog svega što je bio u prošlosti. Nadam se da je organizovanje ovog omaža znak da se Beograd ponovo na velika vrata vraća na umetničku scenu Evrope i da je ponovo grad u kome se umetnici i avangardna ostvarenja realizuju kako je to bilo do devedesetih godina prošlog veka - rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, omaž će trajati tri meseca i posetiocima će biti ponuđen svakodnevni program.

- Verujem da ćemo se na taj način odužiti Bouviju za sve što je dao ne samo muzici, već i filmu i kulturi uopšte - zaključio je Trifunović.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/gettyimages hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti