Danijela Dvornik napala Ninu Badrić: Ovo je dno dna i licemerje do bola! (video)

Danijela Dvornik napala Ninu Badrić: Ovo je dno dna i licemerje do bola! (video)

Autor: | 04/02/2016

0

 

Pesma "Želim živeti, koju je grupa Emanuel snimila u saradnji s Ninom Badrić, Ivanom i Marijom Husar, sestrama Palić i Alanom Hržicom, izazvala je oprečne reakcije u javnosti.

Dok su neki kazali kako u pesmi nema ništa sporno jer samo slavi život, drugi su pesmu nazvali skandaloznom jer promoviše zabranu pobačaja.

Prva je na Fejsbuku reagovala Danijela Dvornik koja je pesmu nazvala “dnom dna i sumrakom Hrvatske”.

– Vera se koristi za sve i svašta pa i za pridobijanje publike. Nekima od njih možda treba veštačka oplodnja, a s obzirom na novu vladu i njene zakone, to će biti vrlo problematično. Možda su svoje molitve trebali da usmere prema tome, a pobačaj neka ostane ženino pravo i njena odluka – napisala je Danijela i dodala:

– Pogledajte domove napuštene dece, zakone o usvajanju i sporost usvajanja. Sramota! Neka gospoda iz ovog spota odu u Klaićevu, na odeljenje onkologije, gde deca umiru, a da nisu život ni okusila, pa neka ih taj njihov Bog spasi! Da bi se dete odgajalo, potrebni su uslovi, posao, stan i sigurna plata, a toga u Hrvatskoj nema. Neka se ova četvorka iz spota zalaže za to. Licemerje do bola – napisala je Danijela Dvornik.

Mirela Priselac Remi, pevačica grupe Elemental, rekla je kako je njen stav da žena treba da ima pravo na izbor odavno jasan.

– Volela bih kad bi moj aktivizam bio tako dobro propraćen kao ovaj – rekla je Remi.

Reagovala je i Ida Prester, pevačica grupe Lollobrigida, koja kao i Remi misli da žena treba sama da odluči.

– Mislim da je svim ženama koje su prošle pobačaj to jedno traumatično iskustvo, nijedna ne ide na to jer joj se to baš sviđa. Krajnje je vreme da snimimo jednu pesmu za kvalitetno i obavezno seksualno vaspitanje u školama kako bismo sprečili upravo takve tragedije – kaže Ida Prester.

Domagoj Pavin, pevač grupe Emanuel, i jedan od autora pesme kazao je da je u startu sve pogrešno shvaćeno jer pesma nije protiv pobačaja, nego slavi život.

– Sve koji su loše komentarisli našu pesmu pozivam da je još jednom poslušaju pa je možda i shvate. Apsurdna mi je ova tvrdnja da mi veru koristimo za pridobijanje publike. Duhovnu muziku stvaramo već 15 godina, i to ne radimo zbog nekakve lične promocije, nego zato što pre svega volimo takvu muziku. Isto misle i naši prijatelji koji s nama pevaju u pesmi – kaže Pavin.

Njegovo mišljenje deli i Marija Husar Rimac, koja je iznenađena činjenicom da je njihova pesma neke tako uvredila.

– Pesma govori o radosti života i ljubavi. Nismo hteli nikoga da osudimo, nego da ohrabrimo. Pre svega hteli smo da ohrabrimo majke koje se dvoume hoće li pobaciti ili ne. Žao mi je što je pesma dobila toliko negativnih komentara – rekla je Marija Husar Rimac.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs instagram

Najnovije vesti