Bata Živojinović: Vreme je da odem u penziju

Bata Živojinović: Vreme je da odem u penziju

Autor: | 20/02/2016

0

Velikan srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović dobitnik je "Beogradskog pobednika" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, ali će, kako kaže, ovom nagradom staviti tačku na svoju karijeru.

Glumac koji je obeležio zlatne dane jugoslovenske kinematografije ipak smatra da je njegovo vreme, kada je krasio ekrane, prošlo i da mlađi glumci treba da zauzmu njegovo mesto. Iako smo svi očekivali da će posle oporavka od moždanog udara ponovo stati pred kamere, njegovo zdravstveno stanje očigledno to ne dozvoljava.

Batina supruga Lula Živojinović prenosi reči čuvenog glumca.

Drago mi je što sam dobio priznanje, veoma sam se obradovao. To je izuzetna čast i hvala im što su se setili baš mene. Zadovoljan sam i srećan zbog toga. Što se novih uloga tiče, neka, prepuštam ih mladima, valjda sam zaslužio penziju. Vreme je - prepričava Lula konstatacije čuvenog Valtera, iako ona misli da bi to trebalo shvatiti sa rezervom jer veruje da njegovo vreme nije prošlo.

Znate šta, da ponovo glumi u filmu je teža stvar, ali nikad se ne zna, Bata je čudo. Lepo se oporavlja, ali mislim da je dosta radio i da ne treba više - objašnjava Lula, koja nam otkriva da se Bati ovog puta nije ispunila želja da upozna prvog tenisera sveta Novaka Đokovića jer sportista nije stigao da ih poseti.

Još se nisu upoznali. Čuli smo da je dečko bio u Srbiji, ali verovatno je bio prezauzet. Kako sam shvatila, njegov PR tim želi da organizuje susret Bate i Novaka, ali ne treba ništa forsirati. Svakako bi bilo lepo da dođe do tog susreta, Bata ga obožava jer je Novak divno dete. Za sada je njihov susret na dugom štapu, ali ako mi se neko iz njegovog tima bude javio i ako to dobro dete bude poželelo da nas poseti, mi ćemo ga rado primiti - završava Lula.

Bata Živojinović je preživeo srčani udar 17. oktobra 2006. Tri godine kasnije imao je gangrenu, koju je sanirao na Kubi, da bi mu se opet povratila povredom noge na snimanju njegovog poslednjeg filma "Led", 2011. godine. Posle moždanog udara, koji mu se dogodio 4. jula 2012. godine, čuveni glumac se i dalje oporavlja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Najnovije vesti