Oskarovka Zelda Tinska: Od glume ne mogu da odustanem, pošto me čini srećnom (video)

Oskarovka Zelda Tinska: Od glume ne mogu da odustanem, pošto me čini srećnom (video)

Autor: | 01/03/2016

0

Srpkinja Zelda Tinska, predvodnica jednog od timova za vizuelne efekte u filmu “Ex Machina” koji je dobio Oskara u ovoj kategoriji, otkriva više detalja o sebi i radu na ovom ostvarenju.
Zelda je, podsetimo, glumica ali i producent u čuvenoj filmskoj kući za vizuelne efekte, “Double Negative” u Londonu.

– Radila sam kao “Line Producent” za vizuelne efekte na filmu, na čelu tima od tri supervizora i 40-tak drugih članova ekipe. Moj deo posla je trajao godinu dana – od početka snimanja i sve do kraja postprodukcije - priča Zelda za  Telegraf.rs.

Ona objašnjava:

– Naš zadatak je bio da od glavne glumice Alicije Vikander i od ostalih glumica u manjim ulogama, napravimo robote.

Ćerka čuvene Jelene Tinske na tu temu nastavlja:

– Samo su supervizori i reditelj bili na dodeli Oskara. Ja i ostali članovi tima smo bili u Londonu, u fensi hotelu “Ham Yard”, na žurki koju je organizovala Akademija, za sve nominovane koji nisu bili u Los Anđelesu. Sve je bilo ekskluzivno, pio se šampanjac i “Espresso Martini" cele noći.

Oskarom ovenčana Srpkinja kaže da je od glumaca upoznala samo Oskara Ajzaka, i to na jednoj privatnoj projekciji, pre nego što se film pojavio u bioskopima.

– Bio je divan. Od svih je na mene ostavio najveći utisak pisac i reditelj Aleks Garland, s kojim sam pre mnogo godina započela glumačku karijeru u filmu “Plaža“. Po njegovoj knjizi je napisan scenario za film. Bila je potpuna koincidencija da smo se ponovo sreli i radili zajedno na “Ex Machini”.

Zelda će ushićeno:

– Aleks jedan inteligentan, pametan, skroman i beskrajno neiskvaren čovek, uprkos uspehu koji je doživeo u karijeri. Jako bih volela da opet radim s njim.

Tinska će se, posle ovog velikog uspeha, kako najavljuje, fokusirati na glumu.

– U poslednjih nekoliko godina sam bila prezauzeta postprodukcijom. Moj cilj je balans između glume i producentskog posla. Od glume ne mogu da odustanem, pošto me čini srećnom. Sa druge strane, producentski posao mi je jako zanimljiv, i omogucava mi neverovatne susrete. Da čovek ne poveruje – i Oskara!

Srpska umetnica za kraj još kaže:

– Ja i ceo tim smo presrećni. Za nas je ovo bio film u kome smo svi uživali beskrajno. “Oskar” je pokazao da vizuelni efekti, koji su često anatemisani, mogu da prate priču filma, i da budu estetski suptlini.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs facebook/zelda tinska
Tagovi: zelda tinska