Marina Abramović oduševljava Atinjane

Marina Abramović oduševljava Atinjane

Autor: | 11/03/2016

0


Mesecima unazad atinski mediji su najavljivali performans naše priznate umetnice Marine Abramović u čuvenom muzeju “Benaki”.

Grčka publika već je imala prilike da se upozna sa stvaralaštvom slavne Beograđanke, koja poslednjih godina važi za veliku zvezdu svetske umetničke scene, a 11. marta u “Benakiju” je predstavljen projekat o nematerijalnoj umetnosti koji istražuje ljudske granice i snagu kroz razne akcije, radionice, govore i lekcije.

Marini i njenom insititutu “Mai” pridružili su se i grčki umetnici iz organizacije “Neon” na čelu sa Eleni Koduri, a zbog metoda “Abramović” unutrašnjost zdanja u centru Atine doživela je i malu transformaciju, postavši jedan “živi prostor”.

- Živimo u svetu gde nam nešto stalno odvlači pažnju. Sve je teže izdvojiti vreme da se povežemo sa sobom. Osmislila sam performans tako da publici pruži priliku da bude slobodna i da se ponovo zagleda u sebe i ljude oko sebe. Nikad i nigde ova tema nije bila relevantnija nego u Grčkoj sada – rekla je Marina pred početak performansa koji je izazvao veliku pažnju u Atini, a poštovaoci njenog rada satima su čekali u redu da bi uživali u ovom projektu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Benaki, Neon