Radi Đuričin priznanje za životno delo

Radi Đuričin priznanje za životno delo

Autor: | 15/03/2016

0

Dramska umetnica Rada Đuričin dobitnica je nagrade za životno delo, dok je Nedeljku Uboviću, karikaturisti, pripalo priznanje "Vitez od Čarapanije - Ser Hardi" - odlučeno je na sednici Saveta 24. međunarodnog festivala humora i satire "Zlatna kaciga".

U konkurenciji 15 karikaturista, "Klasovo majstorsko pero" dobiće Milenko Kosanović, a odluku o dodeli ovog priznanja doneli su dosadašnji dobitnici. Nagrade će biti uručene 1. aprila, na završnoj večeri smotre koju organizuje Kulturni centar Kruševac.

Ovogodišnja nagrada "Zlatna kaciga" za karikaturu pripala je Toši Borkoviću, karikaturisti "Večernjih novosti", dok je u kategoriji najbolje priče priznanje otišlo u ruke Draganu Rakiću - Singeru za "Bajku o caru i gostionicama". Dušan Pop Đurđev osvojio je ovu nagradu za pesmu "Kanibal ante portas", a Aleksandar Čotrić za najbolji aforizam.

Na konkursu 24. "Zlatne kacige" odgovaralo se na temu "nacionalna kuhinja", dok je tema za učesnike mlađe od 18 godina bila "ljubav". Sa svojim radovima učestvovovalo je 220 autora iz 40 zemalja.

Nagradu "Rade Brka" osvojio je Mile Puškarić za priču, a u konkurenciji mladih do 18 godina trijumfovali su Darija Timofejev (nagrada za karikaturu i strip) i Matija Savić (pisana forma).

Komentari (0)

Loading
, Foto:hello hellomagazin
Tagovi: kultura

Pročitajte još