Ivana Peters: Sanja je vanserijski pevač, ne može da prođe nezapaženo na Evrosongu

Ivana Peters: Sanja je vanserijski pevač, ne može da prođe nezapaženo na Evrosongu

Autor: | 21/03/2016

0


Pevačica, tekstopisac i kompozitor Ivana Peters, autorka numere "Goodbye" sa kojom će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na "Evrosongu" u Švedskoj, kaže da naša zemlja za ovo takmičenje ima pesmu kojom može da se ponosi.

Bivša članica "Tap 011" i frontmen grupe "Negativ" ističe da su se pevačica kruševačkog benda "ZAA" i ona sasvim slučajno našle na zajedničkom zadatku i da nije ni slutila da će se njena kompozicija pevati u "Globen areni" u Stokholmu, gde će od 10. do 14. maja biti održana 61. "Pesma Evrovizije".

- Kompozicija nije namenski pisana za "Evrosong", imala sam je nekoliko meseci jer sam radila svoj novi solo album. Skupljala sam ideje i inspiraciju, a kada su me pozvali iz RTS i pitali da li imam pesmu za evrovizijsko takmičenje, rekla sam im da imam. Dala sam im svoju najbolju pesmu, deo sebe, komad svog srca! Sve se dogodilo sasvim neočekivano.

Odakle vam ideja da pesmu posvetite borbi protiv nasilja nad ženama?

- Počela sam da pišem ljubavni tekst, ali je verovatno ta tema bila u mojoj podsvesti jer svakodnevno slušamo vesti koje su prepune ružne statistike. To se nadovezivalo na moje reči koje su se prosto same pisale. Mnogo je lakše napisati pesmu na engleskom jeziku i objasniti neke stvari, ali sam je namenski uradila i na srpskom pod nazivom "Iza osmeha", na istu temu. Nadam se da će poruka pesme imati dobar odjek na "Evrosongu". Znam da smo uradili izuzetno dobru pesmu, a Sanja je vanserijski pevač. To ne može da prođe nezapaženo.

Mada važite za jednog od najboljih vokala na domaćoj sceni, rekli ste da je Sanja bolje otpevala pesmu od vas?

- Istina je da moju pesmu nikad niko nije bolje otpevao od Sanje. Ona je puna energija i to prosto izbija iz nje. Morali smo na momente da smirujemo njen snažan glas i emociju, da se previše ne raspevava, već da se čuva za kraj pesme.

Kakva su vam očekivanja pred odlazak u Švedsku, može li Srbija ponovo da vrati "Evrosong" u Beograd?

- Nikad se ne zna šta može da se dogodi. Nema pravila, možda ćemo i da pobedimo u Švedskoj. Sigurna sam da je pesma dovoljno dobra za trijumf. Čula sam nekoliko numera sa ovogodišnjeg "Evrosonga" i prilično su moderne. Potpuno se razlikuju od naše, ne po kvalitetu, već po žanru. Otišli smo gotovo u filmsku muziku, ali smo zadržali primese dobrog popa.

Ivana je imala je šansu da učestvuje na "Evrosongu" 2004, kada je na "Beoviziji" ubedljivo pobedila s pesmom "Zbunjena". Ipak, na završnom takmičenju "Evropesma - Europjesma", gde je glasao žiri iz Srbije i Crne Gore, najviše bodova dobio je Željko Joksimović, koji je u Istanbulu s pesmom "Lane moje" osvojio drugo mesto.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još