Kolege i prijatelji se u šoku i neverici opraštaju od Marinka Madžgalja

Kolege i prijatelji se u šoku i neverici opraštaju od Marinka Madžgalja

Autor: | 26/03/2016

0


Iako su svi bili u neverici da je vest o smrti Marinka Madžgalja zaista tačna, posle prvog šoka nastupila je tuga.

Glumica Dara Džokić rekla je da je Atelje 212 ponovo zavijen u crno.

- Pre pet minuta sam videla na društvenim mrežama. Nisam ni znala. Potpuno sam u šoku. Naša kuća je ponovo zavijena u crno. Atelje je sada izgubio Marinka u 37. godini... - rekla je Džokićeva.

Navodeći da je Madžgalj bio veliki glumac, u uzletu, ona je istakla da se takav talenat retko pojavljuje.

- Osim toga takav drug, takav prijatelj. Mi smo ga svi prihvatili i zavoleli kao da je sa nama 20, 30 godina, a relativno je skoro došao u Atelje pre pet, šest godina. Tako smo ga čuvali, kao dragulj. Ta bolest je toliko strašna.

Glumac Nebojša Ilić rekao je da oseća veliku tugu i da nista drugo ne može da kaže.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom smrti našeg istaknutog glumca izrazio saučešće porodici i prijateljima.

- Ovo je tužan trenutak za sve nas, Srbija je izgubila velikog čoveka, talentovanog umetnika, nekoga ko je mogao još mnogo toga da pruži i da unese mnogo radosti u naše živote.

Naš dragi Marinko je uspeo da, za kratko vreme, ostavi neizbrisiv trag na umetničkoj sceni. Svima će nam jako nedostajati - naveo je Nikolić.

Članovi ansambla Ateljea 212 oprostili su se od Marinka Madžgalja minutom ćutanja pred večerašnju predstavu "Kafa i cigarete".

Celokupan ansambl ovog pozorišta izašao je na scenu nekoliko minuta pred početak predstave, a publici se obratio upravnik Branimir Brstina.

- Draga publiko, naše pozorište ovo ne može više da izdrži. Pre dve nedelje napustio nas je Dragan Nikolić, a danas naš kolega Marinko Madžgalj, naš i vaš omiljeni glumac, divan ujak, brat, otac i sin - rekao je Brstina.

Od Madžgalja su se putem društvenih mreža oprostile i brojne poznate ličnosti.

Sergej Trifunović

Pop pevačica Emina Jahović na društvenim mrežama reagovala je na smrt proslavljenog glumca i nekada člana grupe “Flamingosi”.

- Nikada neću zaboraviti naše druženje na snimanju spota i zajedničkog dueta “La hitana”… I koliko smo se samo smejali, koliko je ovaj čovek sa prelepom dušom i smislom za humor za svaki nas trenutak činio posebnim i posle toliko sati rada i umora činio sve da se osećamo kao da smo tek počeli. Njegova energija danas je promenila svoj oblik, ali se nikada neće ugastiti, kao ni naše sećanje na njegova. Marinko, druže, počivaju u miru, a mi te nikada nećemo zaboraviti - napisala je pevačica.

Svetlana Ceca Ražnatović
napisala je na Fejsbuku:

- Još jedan talenat nas je napustio… Predivni Marinko, prerano si otišao… Neka te anđeli čuvaju, počivaj u miru. Saučešće porodici i familiji.

Prijateljica, model Danijela Dimitrovska uz zajedničku fotografiju poručila je:

- Gledas naš", jedna od tvojih mnogobrojnih šala meni posebno draga! A sad nas gledaj sa nekog mnogo boljeg mesta!

Glumac, voditelj i Marinkov veliki prijatelj Milan Kalinić, poručio je sledeće:

- Nije mu dovoljno što režira život, Bog je rešio da napravi sebi nebesko pozorišno remek delo, zato uzima najbolje, najtalentovanije, najvoljenije - napisao je Milan uz fotografiju nasmejanog Marinka.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Hello!