Marinkove poslednje reči za prijatelje: Hvala na željama za brzo ozdravljenje, potrudiću se da što pre zaigram na sceni

Marinkove poslednje reči za prijatelje: Hvala na željama za brzo ozdravljenje, potrudiću se da što pre zaigram na sceni

Autor: | 27/03/2016

0

Suze, jecaji i molitve juče su ispunili dom glumca Marinka Madžgalja, koji je posle samo godinu dana borbe sa rakom pankreasa izgubio poslednju bitku.

Njegova vera i želja da ostane među nama bila je jaka, ali ga je srce izdalo. Sa njim je otišao i najlepši osmeh sa glumačke scene, koji se ugasio u 37. godini.

Kada je operisan prošlog leta, svi su verovali da će ga ponovo videti na daskama koje život znače, ali se ispostavilo da se neposredno pre toga poslednji put poklonio publici. Iza sebe je ostavio pregršt rola kroz koje je svojim šarmom i duhovitosti gledaocima donosio osmeh na lice.

Škrto, ali s velikom ljubavlju Madžagalj je pričao o svojoj naslednici Sari, koju se trudio da drži van fokusa medijske pažnje. U jednom od poslednjih intervjua je priznao da njegova naslednica ne zna da je njen tata popularan.

- Možda je videla neku moju reklamu, ali joj to ništa ne znači. Uživa da prati skijanje sa mnom. Ipak, najviše vremena provodi u igri, nije joj potreban TV. Ili, kako ona kaže: “Ugasi mi TV, smeta mi.“ To je njena odluka i ja je poštujem”, rekao je Marinko u razgovoru za Story, koji se kao i mnoge njegove kolege žalio na status glumaca u našoj zemlji.

- Danas su glumci ograničeni time kako da prežive mesec dana, plate struju i druge račune. U prošlosti se lakše živelo. Glavna razlika je u tome što nama ostaje malo vremena da se bavimo svojim poslom. Pretvorili smo se u potrošačko društvo - rekao je Marinko svojevremeno za Alo i otkrio recept za preživljavanje.

- Igram mnogo i van matične kuće. Srećan sam što mogu da radim - istakao je glumac.

Poslednje dane života proveo je sa naslednicom, roditeljima i devojkom Lanom Sekulić, koji su mu davali najveću snagu i verovali da će se izvući. Ipak, juče je njegova borba prestala, a njihova nada ugašena. Iako nije voleo da priča o bolesti, glumac se nakon poslednje operacije obratio svima.

- Prijatelji, mnogo pošte je stiglo! Svi ste tako dragi, ljubazni i puni lepih reči i želja! Hvala vam na svakoj napisanoj reči, hvala za sve medikamente koje preporučujete, hvala na željama za brzo ozdravljenje!!! Potrudiću se da što pre zaigram na sceni, stanem pred filmsku i TV kameru i ponovo budem sa svima vama. A i zapevam!!! Voli vas sve vaš Maki!” - rekao je tada Marinko i ne sluteći da će njegova obećanja ostati neispunjena i da će to biti njegovo poslednje obraćanje prijateljima.

 

Podrška bratu Marinku Madžgalju iz Sava Centra pred/od 3500 divnih ljudi. Drži se!

Posted by Andrija Milošević on Friday, October 23, 2015

Komemoracija i sahrana biće održane u utorak 29. marta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva